Týden ve světě komiksu 23. 8. – 29. 8. 2004

Sdílej
 
Na Slovensku se připravuje nový komiksový fanzin – na jeho tvorbě se můžete podílet i vy. Právě vyšel nový počin Netopejra – osmdesátistránkový komiks Proměna. Při třídění archívů a pozůstalostí Renné Goscinnyho bylo nalezeno devadesát nových kapitol Malého Mikuláše a již na podzim by měly být vydány v 500 stránkovém kompletu.

SLOVENSKÁ FANZINOVÁ VÝZVA
Následující zprávu přinášíme bez redakčních úprav a v plném, původním znění.
Zdárec. Hľadáme neznámych kresličov a scenáristov do novopripravovaného comicsového fanzinu. Podmienkou je originalita a chuť niečo urobiť. Keďže sa jedná o slovenský fanzin tak by sme v prvom čísle chceli dať prednosť slovenským autorom. Ukážky z vašich diel posielajte na email: spellhell@szm.com. Bolo by dobre, keby ste k tomu priložili aj nejaké info či a kde ste už niečo vydali. Ďalšie info o tomto fanzine prinesieme priebežne, ešte sme len v štádiu príprav. Takže tešíme sa na našu spoluprácu.

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: PROMĚNA
Možná dost nečekaně vychází nový počin Netopejra Proměny, jeden z mála komiksů, který se o letošních prázdninách objevil. 80 stránkovou, černobílou adaptaci klasické povídky Franze Kafky má na svědomí Peter Kuper, do češtiny přeložili Vladimír Kafka a Viktor Janiš.

KŘEST PROMĚNY
Slavnostní křest Proměny, nového komiksu vydavatelství Netopejr, se uskuteční ve čtvrtek 2. září 2004 od 17.00 hodin v Knihkupectví - kavárně Řehoře Samsy http://samsa.psomart.cz (pasáž domu U Nováků, Vodičkova 30, Praha 1).

NALEZENY NOVÉ TEXTY GOSCINNYHO
Renné Goscinny nebyl jen geniálním tvůrcem komiksových postaviček Asterixe a Iznogouda, ale také plodným a úspěšným spisovatelem. Milovníci příběhů Malého Mikuláše se nyní mohou těšit na nová dobrodružství, i když slavný spisovatel je již dávno po smrti. Při třídění archívů a pozůstalostí bylo jeho příbuznými nalezeno devadesát nových kapitol Malého Mikuláše a již na podzim by měly být vydány v 500 stránkovém kompletu. Postava Malého Mikuláše se narodila roku 1960 a doposud se prodalo neuvěřitelných 8,5 milionů pěti knížek (česky BB Art), které s ní vyšly.

34. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Proklikejte se soupisem článků, které jsme připravili v týdnu od 23. do 29. srpna:
Recenze knihy Komiksová historie světa 2
Profil komiksu Little Nemo in Slumberland
Reportáž z Festivalu fantazie a pozvánka na Parcon 2004

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud