Týden ve světě komiksu 30. 8. – 5. 9. 2004

Sdílej
 
BB Art vydává 160 stránkového Hitmana, jedno z nejslavnějších děl „comicsového Tarantina“ Gartha Ennise. Dále v současné době vychází Garfield ve velkém, crossover Lobo vs. Maska a Sorrel č.6. Dále si přečtete o křtu komiksové adaptace Kafkovy povídky Proměna z pera Petera Kupera.

PRÁVĚ VYŠLO: SORREL Č. 6
Radostná zpráva pro příznivce a fanoušky ústecké fanzinové klasiky jménem Sorrel: téměř rok po vydání pětky se konečně objevilo šesté číslo!

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: HITMAN
BB Art vydává 160 stránkového Hitmana scénáristy Gartha Ennise a kreslíře Johna McCrey v překladu Štěpána Kopřivy a Šimona Španihela. V této první knize se nachází jak třídílné Běsnění v Arkhamu, tak čtyřdílné Tisíc kulek. K ději vydavatel na svých stránkách píše: Byl profesionálním zabijákem - dokud díky zásahu mimozemských sil nezískal superschopnosti. Poté... byl pořád profesionálním zabijákem. Jen profesionálním zabijákem s rentgenovým zrakem a telepatickými schopnostmi. Což se může hodit. Zvláště když dostanete zakázku na zabití Jokera. Jedno z nejslavnějších děl "comicsového Tarantina" Gartha Ennise (Punisher), plné samoúčelného násilí, hlášek, piva, popkulturních citací a pozvraceného Batmana.
AARGH ZNOVUOŽÍVÁ
Nejspíše s blížícím se (i když stále dosud neznámým - lépe řečeno tajeným) datem vydání pátého čísla Aarghu, objevilo se na jeho webových stránkách několik novinek. Jsou aktualizovány odkazy, přidány ukázky komiksů ze druhého a třetího čísla, nelze opomenout ani hrst internetových bonusů (reportáže ze zahraničních festivalů). Brzy bude také odhalena nová obálka!!
Foto
PRÁVĚ VYCHÁZÍ: GARFIELD VE VELKÉM
Vydavatelství Crew se v předvečer nového školního roku vytasilo s "průvodcem po počátcích kočičí filozofie, aneb jak to vlastně všechno začalo". Tak zní podtitul 64 stránkové sběratelské lahůdky, sebraných historicky úplně prvních stripů kocoura Garfielda, nazvané Garfield 0 - Garfield ve velkém. K obsahu vydavatel říká: Budete svědky úplně prvního Garfieldova boje s pondělím, vaše bulvy se popasou na okamžiku, kdy do domácnosti vstoupí pes Odie, prostě budete svědky toho, jak se rodila historie a jak Garfield postupně dostával podobu, jakou má dnes.
Recenzi doposud posledního českého Garfielda čtěte ZDE.
KŘEST PROMĚNY MINULOSTÍ
Čtvrteční křest komiksové adaptace Kafkovy povídky Proměna z pera Petera Kupera, který se Kafkovým dílem soustavně zabývá, proběhl v pražském knihkupectví Řehoře Samsy v poměrně malém okruhu lidí kolem nakladatele Karla Petříka (Netopejr). Nejprve pronesl on sám několik slov k důvodům, proč si vybral právě tuto knihu, přičemž zkritizoval osobu autora jako klasického "amerického levičáka". Následoval křest, který si rozdělili majitel knihkupectví a také (polo)překladatel (byl využit překlad Vladimíra Kafky) Viktor Janiš. Pokřtěný výtisk obdržela barmanka z knihkupectví, a protože ke křtům v poslední době patří i projekce, promítala se úvodní pasáž komiksu ve flashové verzi. Kdo nepřišel, může litovat, i když by se do malého prostoru knihkupectví už asi nevešel...
Foto
PRÁVĚ VYCHÁZÍ: LOBO VS. MASKA
V Čechách je přelobováno! Nářez Lobo se zvrací, vydaný Crwáky včera, následuje další příběh Velkého šéfa, tentokráte crossover Lobo vs. Maska (Arcudi, Grant & Mahnke). Téměř 100 stránkový souboj dvou nezničitelných a vyšinutých ničitelů se objevuje v rámci prázdninového speciálu magazínu Crew2, který dále nabízí články a informace o tom, co vydavatelství plánuje na příští rok.

35. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Proklikejte se soupisem našich článků, které jsme připravili v týdnu od 29. srpna do 5. září:
Ohlédnutí za mizejícími legendami - Robot Miki
Tisková zpráva - pozvánka na autogramiádu s K. Rodenem u příležitosti premiéry filmu Hellboy
Recenze Adele Blanc-Sec 6 - Dvouhlavý utopenec

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud