Týden ve světě komiksu 20. – 26. 9. 2004

Sdílej
 
Již počátkem října by mělo vyjít třetí číslo brněnského fanzinu Zkrat, souborná kniha stripů Hana a Hana, otiskovaných v časopise Reflex, o několik dní později by se měla objevit anglická limitovaná verze prvního dílu trilogie Alois Nebel – Bílý potok. Koncem září se bude konat v pezinku 1. slovenský Comics Salón.

TŘETÍ ZKRAT V TISKÁRNĚ
Již počátkem října by mělo vyjít třetí číslo brněnského fanzinu Zkrat, který se nyní nachází v tiskárně.

Foto
BÍLÝ POTOK ANGLICKY
Nakladatelství Labyrint připravilo pod názvem White Brook na polovinu října anglickou, limitovanou verzi prvního dílu trilogie Alois Nebel - Bílý potok. Stručný popis děje? Prosím, přikládáme ho bez jakýchkoliv úprav: One small railway station in the Silesian mountains where trains cross back and forth, its signal signs and platforms at times fading away into a haze concealing strangeness in its midst. One mental hospital in whose corridors people cross back and forth, people for whom even the smallest of stations is too big, though they can often see its ends in the haze. And one train dispatcher by the name of Alois Nebel. Stories from a century we think is far behind us. A i když to běžně neděláme, tak teď pro zajímavost informace o ceně: u nás 299 Kč, v Evropě 9,90 Eur.

38. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Proklikejte se nášupem publicistiky, kterou jsme vám připravili v týdnu od 20. do 26. září:
Recenze letního speciálu Crwe2 Lobo vs. Maska
Třetí část rozsáhlého profilu slavného Mause
Pokračování profilu Almanachu pro cestovatele z druhého dílu Ligy výjimečných
Foto
SLOVENSKÝ COMICS SALÓN ZAHAJUJE
Dnes, 23. září, se v Mestkom múzeu v Pezinku koná vernisáž akce 1. slovenský Comics Salón. Výstava, trvající až do konce roku, má nemalé ambice - v reprezentativním vzorku představit historii, přítomnost a snad i budoucnost původní slovenské komiksové tvorby v domácím, česko-slovenském i mezinárodním kontextu. K její přitažlivosti by měly přispět unikátní materiály k dané problematice, které se organizátorům (knihkupectví Brloh, občanské sdružení Fantázia a comicsový web www.com-x2.com ve spolupráci s Mestským múzeem v Pezinku) podařilo získat ze soukromých sbírek.


HANA A HANA SOUBORNĚ V KNIZE
O "coolovém" stripu Hana a Hana jsme již několikrát informovali - ať již v souvislosti s jeho otiskováním v časopise Reflex, tvůrcem Milošem Gašparcem nebo internetovými stránkami. Zajímavá je i další zpráva: v sekci "připravujeme" nakladatelství BB Art, se objevil titul - Hana a Hana. Knižní soubor nejlepších stripů puberťácké dvojice vyjde na 102 stranách už 1. října.

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud