Týden ve světě komiksu 4. – 10. 10. 2004

Sdílej
 
Právě vychází: další velká čtyřlístkovská kniha s názvem Proslulé příběhy Čtyřlístku, druhý díl komiksu Alana Moora Top 10 a poklad kapitána Kida. Blíží se vydání pátého Aarghu a sedmého Bedemana, chystá se také třetí album Tintina – Modrý lotos.

PRÁVĚ VYCHÁZÍ: PROSLULÉ PŘÍBĚHY ČTYŘLÍSTKU
A je tu další velká čtyřlístkovská kniha, již třetí v pořadí: Proslulé příběhy Čtyřlístku. Stejnojmenné nakladatelství navazuje na předchozí dva soubory (Prvních dvanáct příběhů a Slavné příběhy ) a čtenářům představuje celkem 19 příběhů scénáristky Ljuby Štíplové a kreslíře Jaroslava Němečka z let 1974 - 1976. Specialitou je i uvedení rozšířeného vydání svazku 47 - Čtyři ve Čtyřlístku.

AARGH Č. 5 - DALŠÍ DŮKAZY
Že se vydání pátého čísla Aarghu nezadržitelně blíží, o tom svědčí nejen před pár dny představená obálka (s ilustrací Pavla Čecha), ale také nyní zveřejněný obsah plánovaných 116 stran. Celý si ho můžete přečíst zde , my z něj vybíráme: komiksy Přání (Pavel Čech), Příběh o osamělé jabloni (Tomáš Jirků), Paní tvorstva (Mark Horemans), V nepřátelském obklíčení (Igor Baranko), Buddha (Martin Přibyl, Karel Zeman) nebo Femme fatale (Tomáš Prokůpek, Michal Bednář), profil Alexandra Jodorowského, rozhovor s Pavlem Čechem a Bohumilem Fenclem, průvodce jugoslávským a postjugoslávským komiksem a spousta dalšího.

OBÁLKA BEDEMANA Č. 7
Do barev téměř podzimních se oděla obálka připravovaného sedmého čísla komiksového časopisu Bedeman. Vybrala si k tomu ilustraci Tomáše Profanta k thrilleru Kinoité, jenž svou druhou částí pokračuje uvnitř čísla.
O posledním Bedemanovi čtěte více zde.

PRÁVĚ VYŠLO: TOP 10, KNIHA 2
Alan Moore je tady zas! BB Art soustavně pokračuje ve vydávání jeho rozsáhlého a úspěšného díla. A protože jednička Top 10 byla úspěšná i u nás, není důvod otálet s Top 10, druhým dílem. Opět v kresbě dvojice Zander Cannon a Gene Ha, opět v překladu Richarda Podaného a opět s barvitou sbírkou detektivů z Desátého okrsku, pokračující ve své nelehké práci. Brzy budou muset čelit výzvám, jaké ještě nezažili: od dopravní kalamity přes zradu ve vlastních řadách až po kataklyzmatický závěr, v němž nečekaně splyne řada zápletek z prvního svazku. Blíží se finále, na které tak brzy nezapomenete!

PRÁVĚ VYŠLO: POKLAD KAPITÁNA KIDA
Podruhé v krátké době za sebou nakladatelství Čtyřlístek a třeskoprská zvířecí čtyřka: Poklad kapitána Kida, klasický 92 stránkový příběh z roku 1988, se objevuje v knižní reedici. Čtyřlístek se tentokrát vydává na cestu za pokladem, ale ztroskotá v bouři a je zachráněn - pirátskými duchy, kteří se již dvě století marně snaží zlomit kletbu, která na ně byla uvalena. Ale nic není tak jednoduché, jak se zdá, a na palubě škuneru se schyluje k boji...

MODRÝ LOTOS BUDE
Dobrá zpráva z Albatrosu pro všechny příznivce Tintina: třetí pokračování dobrodružství mladého reportéra je v současné době v tisku. Ten probíhá v zahraničí, takže si musíme ještě chvilku počkat, v každém případě Modrý lotos brzy bude!
Zde čtěte recenze Tintina v Americe a Faraónových doutníků.

40. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Mrkněte na publicistický nášup, který jsme vám připravili v týdnu od 4. do 10. října:
Recenze knihy Hitman
Pátá část rozsáhlého profilu slavného Mause
Recenze alba Adele Blanc-Sec 7
Rozjezd soutěže o knihu Muriel a andělé

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud