Týden ve světě komiksu 11. – 17. 10. 2004

Sdílej
 
Právě vyšlo: Trolí války 4 – Okultní oheň, deváté pokračování Comicsových legend, které tentokrát představuje nového hrdinu – Punishera a deváté číslo Crwe2. Na českém trhu se objevilo nové nakladatelství AFFL. 5. ročník comiCZconu se uskuteční opět v pražském klubu Mlejn, a to v tradičním termínu - v sobotu 15. ledna 2005.

MARVEL U NÁS
Již nějaký čas existuje zajímavá internetová stránka www.marvel.unas.cz, zaměřující se na svět marvelovských komiksů. V několika sekcích přináší spoustu obrázků a náhledů obálek jednotlivých sérií, podrobně popisuje důležité hrdiny, věnuje se také komiksovým filmům a hrám a samozřejmě i některým česky vydaným sešitům a knihám. Určitě stojí za návštěvu.

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: TROLLÍ VÁLKY 4 - OKULTNÍ OHEŇ
BB Art přináší pod názvem Okultní oheň čtvrtý díl humoristické fantasy Trollí války pánů Scotche Arlestona (scénář) a Jean-Louise Mouriera (kresba). Překladu 46 stránkového alba se chopil opět (po Zatrollené historii, Skalpu plešatce a Času létajících petaurů) Richard Podaný. Dobrodružství trolla Tetraama a jeho lidské dcery Wahy se chýlí ke konci, jelikož se tu uzavírá první část cyklu - souboj s mudrci z Eckmülu spěje do finále!

NOVÉ VYDAVATELSTVÍ NA SCÉNĚ!
Řady tuzemských vydavatelů comicsu se v brzké době rozrostou o dalšího člena. Je jím překladatelská agentura a grafické studio AFFL (www.affl.cz). Ta na náš trh chystá série známého italského vydavatelství Sergio Bonelli Editore. V edici Nový Komiks to budou zavedené dlouhometrážní řady tohoto vydavatelství Tex, Mister No a především sci-fi Nathan Never a horrorový Dylan Dog (někteří znají z Jugoslávie a Polska). Série budou mít pravidelnou měsíční periodicitu, cca 120 stran, zaváděcí cenu 69 Kč a na trh se chystají na přelomu října a listopadu. Pro více informací navštivte stránky Sergio Bonelli Editore vedené italsky a anglicky či samostatnou stránku připravovaných českých vydání.

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: CREW2 Č. 9
Trošku se to čekání protáhlo, ale snad stálo za to: deváté číslo magazínu Crew2 od stejnojmenného vydavatelství je mezi námi. Výběr z obsahu: dokončení fenomenální noirovky Blacksad, černobílý komiks ze Show kovboje Wallyho a další příběh geniálního vynálezce Jacka B. Quicka. Ten si tentokrát v chronobotkách vyšlápne do (pre)historie, až k velkému třesku. Vedle toho samozřejmě také spoustu publicistiky, mučírny, Mlíka a Sejra a další díl Hledání odpovědi.
41. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Skrze linky můžete zabrousit na publicistický nášup, který jsme vám připravili v týdnu od 11. do 18. října:
Recenze knihy Kafka
Šestá část rozsáhlého profilu slavného Mause
Profil komiksů s Golemem v hlavní roli
Informace o Komiksovém kalendáři na rok 2005

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: CL9 - PUNISHER
Máme tu nové Comicsové legendy od Crwe a Netopejra. Jejich deváté pokračování přivádí na scénu nového hrdinu: Punishera Chucka Dixona a Johna Romity jr. Svazek s podtitulem War Zone na 134 stranách v překladu Jiřího Pavlovského nechává Franka Castla proniknout do mafiánské rodiny a zaplést ho nejen s gangstery a drogovými dealery, ale i s dcerou jejich kápa... Názvy epizod jsou následující: Jenom mrtví znají Brooklyn, Krev na vodě, Obvinění, Blíž k plamenům, Čas krmení a Mrchožrouti.

PÁTÝ COMICZON OPĚT V LEDNU
Žádným překvapením pro všechny pravověrné komiksáře nebude zpráva, že 5. ročník comiCZconu se uskuteční opět v pražském klubu Mlejn v tradičním termínu, v sobotu 15. ledna 2005. Brzy přineseme bližší podrobnosti, nezapomeňte sledovat také oficiální stránky conu.
Jak to v Mlejnu vypadalo letos, si můžete osvěžit zde.

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud