Týden ve světě komiksu 25. – 31. 10. 2004

Sdílej
 
Komiksový kalendář pro rok 2005 jde do tisku a v prodeji se objeví každou chvíli.Právě vyšlo: Anča a Pepík. Datum vydání druhého dílu trilogie Oskar Ed se neustále posouvá, zpožděná je také nová edice Nový komiks. Češi vystavovali na Mezinárodním komiksovém festivalu v Lodži – Komiks 2004.

KDE JE OSKAR ED 2?
Datum vydání druhého dílu trilogie Oskar Ed se neustále posouvá, Mot se však na svých stránkách, že letos určitě vyjde. Autorský počin Branko Jelinka se nachází ve stavu "těsně před dokončením" a reálným termínem vydání je listopad.

Foto
KALENDÁŘ JDE DO TISKU
Komiksový kalendář pro rok 2005 jde do tisku, což znamená, že se v brzké době objeví v prodeji.
Více o projektu čtěte zde.

VÁNOČNÍ PŘEKVÁPKO V BEDEMANOVI
Do konce roku vyjde ještě jedno číslo časopisu Bedeman. Osmička bude poslední v dosavadní podobě (formát A5 a barevná maximálně obálka) i grafické úpravě. Na rozloučenou se "starými časy" a zároveň jako malý vánoční dárek připravuje redakce speciální přílohu Bedeman X-mass show, na níž se podílí úspěšní kreslíři, kteří již v minulosti do časopisu přispěli. Čtenáři se tak mohou těšit nejen na překvapivá komiksová zpracování jednoho námětu, ale také na nabobtnání obsahu o několik stránek navíc.
O nedávno vyšlém Bedemanovi č. 7 čtěte více zde.
NOVÉ KOMIKSY OPOŽDĚNY
Jako by si české tiskárny na komiksy zasedly. Po potížích, se kterými se potýkal snad už každý český vydavatel komiksů, tedy posunutí termínu vydání kvůli problémům s tiskárnou, nyní tímto křtem prošla i zbrusu nová edice Nový komiks. První čísla jejích čtyř sérií - hororové detektivky Dylan Dog, sci-fi Nathan Never, westernu Tex a dobrodružství z poválečné Amazonie Mister No - tak vyjdou až 2. listopadu.
Již v tento den budou k mání v prodejně Nového komiksu, kde si je můžete koupit za speciální cenu 58 Kč! (Jinde budou stát zhruba stostránkové paperbacky 69 Kč.) Navíc je možné si komiksy, které budou vycházet každý měsíc, i předplatit. Pokud se tedy nechcete o nic starat a dostávat komiksy pravidelně přímo domů, hledejte bližší informace zde.

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: ANČA A PEPÍK
Nakladatelství Academia knižně vydalo soubor prvních dvaadvaceti příběhů myšáků Anči a Pepíka. Na 160 stranách se tak znovu můžeme setkat s hrdiny Lucie Lomové, kteří svou popularitu získali především během svého desetiletého působení (1990 - 2000) v časopise Čtyřlístek.

ČEŠI V LODŽI
Ani letos na Mezinárodním komiksovém festivalu v Lodži - KOMIKS 2004 nechybělo zastoupení české komiksové scény. Na soutěžní výstavě byly k vidění práce Karla Jerieho H.R.M.G.D.N. a v komiksové komunitě zatím neznámého Zdenka Vinkláře VISAGEMAKING. Obě vyšly i v letošním festivalovém katalogu.
Mimo to na jedné z besed seznámil Tomáš Prokůpek polské zájemce (sešel se jich plný sál) ve stručném úvodu s českým komiksem. A Prokůpkův příběh Femme fatale kreslený Michalem Bednářem, který můžete viděl černobíle v novém Aargh!u, otiskl barevně v aktuálním čísle časopis Arena komiks.

43. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Skrze následující přehled můžete zabrousit na náš publicistický nášup z týdne od 25. do 31. října:
Recenze alba Thorgal 10 - Země Qaa
Recenze knihy Eymerikův hněv
Recenze Sorrelu č. 6
Recenze prvního Métal Hurlantu
Recenzi nového románu Umberta Eca
Start soutěže o Komiksový kalendář 2005

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud