Týden ve světě komiksu 1. – 7. 11. 2004

Sdílej
 
Gorstian – to je nový český fantasy hrdina. První díl jeho dobrodružství nazvaný Meč krále Gyrha se právě objevuje v prodeji. Dále vyšlo: Dylan Dog 1 – Probuzení nemrtvých, Nathan Never 1 – Vampyrus, Tex 1 – Osamělý vlk a Mister No. a unikátní komiksový kalendář na rok 2005. V listopadu vyjde nový příběh Batmana nazvaný Ticho, který by měl mít 128 stran.

PRÁVĚ VYŠLO: DYLAN DOG 1, NATHAN NEVER 1, TEX 1 A MISTER NO 1
A je to tady. První várka komiksů z čerstvě narozené edice Nový komiks nakladatelství AFFL je na světě. Stostránkové, černobílé paperbacky Dylan Dog 1 - Probuzení nemrtvých, Nathan Never 1 - Vampyrus, Tex 1 -Osamělý vlk a Mister No 1 můžete od dnešního dne koupit v pražském sídle nakladatelství, skrze jeho internetové stránky či na stánku na veletrhu Svět knihy Brno 2004 (12. - 14. listopadu). Od příštího týdne pak v běžné distribuci.

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: GORSTIAN - MEČ KRÁLE GYRHA
Nový český fantasy hrdina, to je Gorstian. V prodeji se právě objevuje první díl jeho dobrodružství nazvaný Meč krále Gyrha. 52 stránkové, barevné album formátu A4 kromě komiksu nabízí i něco skic a publicistiky. A děj? Gorstian sice pochází ze starého a slavného rodu, ovšem v Tarzii je pouhým barbarem, bavícím při gladiátorských zápasech vládce Sakmara. Jen zázrakem před lety přežil masakr v rodném hradu, teď má ale šanci získat svobodu pro sebe i svou sestru. Nelítostnému tyranovi musí přinést Carradoc - zázračný meč krále Gyrha. Nebezpečná a dobrodružná pouť právě začíná...

SPIDER-MAN POMÁHÁ SONY
Populární pavoučí hrdina již ve svých dobrodružstvích pomohl kde komu, takže sám fakt, že opět někomu pomáhá asi překvapivý není. Přesto jeho pomoc japonskému zábavnímu konglomerátu může být zajímavá, protože o ní neinformovaly komiksové sešity firmy Marvel, nýbrž ekonomické stránky novin. Sony totiž zaznamenalo ve druhém čtvrtletí (červenec až září) nárůst zisku o 31 procent, k čemuž přispěl především komerční úspěch filmu Spider-Man 2, který vyrovnal jak ztráty vzniklé oslabením jenu a poklesem cen produktů elektronické divize Sony, tak restrukturalizační náklady. Informaci uvedly HN 29. října.

TICHO, PŘICHÁZÍ BATMAN
Nakladatelství BB Art sice odložilo první knihu ze série Preacher až do prosincových dnů, nahradilo ji však ve svém listopadovém plánu komiksem jiným. Hlavním hrdinou není nikdo menší než Batman a příběh se bude jmenovat Ticho. Scénář napsal Jeph Loeb a tužky se ujala kreslířská legenda Jim Lee. Protivníky by mu tentokrát měly být dvě sličné dívky, takže rozhodně je na co se těšit, a to již 16. listopadu. Kniha by měla mít 128 stran.

44. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Skrze následující přehled můžete prosvištět na náš publicistický nášup z týdne od 1. do 7. listopadu:
Recenze knihy Top 10, díl II.
Recenze knihy stripů Hana a Hana
Recenze Zkratu č. 3
Profil komiksu Dobrodružství medvídka Huga
Start čtenářského detektivního pátrání v druhém Top 10

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: KOMIKSOVÝ KALENDÁŘ 2005
Tiskárna dnes vyvrhla první dokončené exempláře Komiksového kalendáře na rok 2005. Nástěnný, celobarevný, dvanáctistránkový společník každého pravověrného komiksáře na příští rok nastupuje na svou pouť distribucí, což znamená, že již v pondělí bude možné setkat se s ním v prodeji. A tedy i s jednotlivými měsíci, ztvárněnými Tomášem Kučerovským, Tomášem Jirků, Annou Dvořáčkovou, Janem Bažantem, Adamem Peldou, Tomášem Měřičkou, Karlem Jerie, Adolfem Lachmanem, Filipem Zachem, Jiřím Miňovským, Danem Černým a Jiřím Husákem.
Vše o unikátním kalendáři čtěte ZDE.

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud