Týden ve světě komiksu 8. – 14. 11. 2004

Sdílej
 
Minulý týden byl v Havlíčkově Brodě vyhlášen druhý ročník výtvarné soutěže „KOMIKS 04“, novou celostátní soutěž vyhlásil i šumperský Dům dětí a mládeže ve spolupráci s místní Městskou knihovnou. V půlce prosince by se mělo objevit monografické, velkoformátové album věnované fenoménu Octobriany.

SOUTĚŽ "KOMIKS 04"
Minulý týden byl v Havlíčkově Brodě vyhlášen druhý ročník výtvarné soutěže "KOMIKS 04", kterou pořádá místní Galerie výtvarného umění. Úkolem účastníků je vytvoření vlastního komiksu, porotou bude posuzována nápaditost, originalita příběhu, jeho vtipnost a výtvarné zpracování. Zúčastnit se mohou školy i veřejnost do 20 let a odevzdat své příběhy pak musí nejpozději 13. ledna 2005. Leták s podrobným zadáním a náměty si mohou zájemci vyzvednou u pokladny v galerii. První místa získají diplom s reprodukcí známého výtvarníka a budou publikována ve známých denících a časopisech.

Foto
PRÁVĚ VYCHÁZÍ: TINTIN - MODRÝ LOTOS
Albatros vydává další dobrodružství reportéra a cestovatele Tintina. Po jeho lapáliích v Americe je tu album Modrý lotos, volně navazující na Faraonovy doutníky. Na 62 stranách scénárista a kreslíř Hergé líčí Tintinovu cestu do daleké Číny, kam se dostane při pronásledování gangu pašeráků drog. Málem se při tom stane obětí několika atentátů a nakonec se vydá po stopě mocného vůdce gangu.
ŠUMPERSKÁ KOMIKSOVÁ SOUTĚŽ
Novou celostátní soutěž vyhlašuje šumperský Dům dětí a mládeže Vila Doris ve spolupráci s místní Městskou knihovnou. Zájemci do ní mohou posílat jak ruční kresby, tak práce zhotovené na počítači. Partnerem soutěže je Kája Saudek a v porotě se objeví mj. šumperští kreslíři Luboš Hlavsa a Vladimír Bican. Ti také přispějí do výstavy, která se chystá po celé akci a předvede nejlepší soutěžní výtvory. Informace a dotazy na tel. čísle 583 214 212 nebo 583 214 588.

Foto
UKÁZKY Z KOMIKSOVÉHO KALENDÁŘE
Nástěnný Komiksový kalendář na rok 2005 se postupně dostává do prodeje po celé republice, koupit ho můžete jak v řadě scifi speciálek, tak v některých vybraných knihkupectvích. A pokud ho nemůžete sehnat, stačí si ho objednat na stránkách našeho e-shopu .
Na obrázcích přinášíme ukázky tří měsíců: leden Tomáše Kučerovského, srpen Adolfa Lachmana a listopad Dana Černého.

OCTOBRIANA NA DOHLED
Již v půlce prosince má Labyrint přivést na světlo světa další komiksovou lahůdku: monografické, velkoformátové album věnované fenoménu Octobriany. Na 250 stranách přinese v originální grafické úpravě Petra Babáka téměř detektivní rekonstrukci Tomáše Pospizsyla příběhu velkého fabulátora a mystifikátora Petra Sadeckého, který v šedesátých letech nejslavnější českou komiksovou postavu stvořil.
Dále čtěte: Kdo je to Octobriana?

45. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Pojďme si společně prosvištět náš publicistický nášup z týdne od 8. do 14. listopadu:
Recenze knihy Punisher 2
Recenze knihy Šinkl a jeho velká síla
Profil komiksu Smax


Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud