Týden ve světě komiksu 29. 11. – 5. 12. 2004

Sdílej
 
Pokračujeme v představování komiksových speciálek – dnes pražská Seqoy, Skippy z Hradce Králové a Wales opět z Prahy. Právě vyšla první kniha Batmana nazvaná Ticho, 24. díl Asterixe s titulem Asterix u Belgů a kniha sebraných příběhů Asterix 5 – 8. V brzké době se objeví celobarevný sborník nových českých komiksů Inseminátor a osmý Bedeman.

PŘEDSTAVUJEME KOMIKSOVÉ SPECIÁLKY - ČÁSLAVSKÁ 15 PRAHA
Knihkupectví v Čáslavské ulici je důležitým místem pro spoustu komiksářů. Jednak to je speciálka se vším všudy: regály a police horory, scifi, fantasy a komiksy doslova přetékají. (A vzhledem k tomu, že prodejna patří pod distribuční společnost Seqoy, rychlost, s jakou se tu jednotlivé tituly objevují, je zaručena.) Kromě kompletní tuzemské produkce zde najdete i sympatický antikvariát (hlavně se sympatickými cenami) a také spoustu komiksů dovážených za zahraničí - každý měsíc se nabídka aktualizuje. Navíc, kde byste našli více Crwe, než právě v domovském krámku jejích vydavatelů?
Knihkupectví, Čáslavská 15, Praha, www.seqoy.cz

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: BATMAN - TICHO
Celkem nečekaně přináší BB Art na předvánoční trh první knihu Batman - Ticho. Nakladatel k tomu uvádí: Jednou za čas se sejde scenárista a kreslíř, aby vytvořili příběh, a místo toho stvoří něco víc. Scénárista Jeph Loeb a kreslíř Jim Lee jsou právě takovým týmem a jejich novátorský přístup k batmanovské řadě jim přinesl mimořádné uznání nejen u kritiky, ale i mezi příznivci komiksové literatury. Ve dvanácti kapitolách tohoto bestselleru vyprávějí příběh o přátelství a zradě. Příběh, který ovlivní život jak Batmana, tak Bruce Waynea. 128 stran, překlad Jiří Pavlovský.

PŘEDSTAVUJEME KOMIKSOVÉ SPECIÁLKY - SKIPPY HRADEC KRÁLOVÉ
Hradecké knihkupectví Skippy vlastně není úplně klasickou speciálkou. Jedná se totiž o síť několika prodejen rozesetých po celém Hradci Králové, z nichž každá má kromě standardního sortimentu i nějakou specializaci. Ta, která se nachází na Gočárově třídě, je pro komiksáře nejzajímavější, jelikož v útulných interiérech nabízí valnou většinu současné tuzemské komiksové produkce. Knihkupectví navíc disponuje i vlastními, velmi bohatými, internetovými stránkami, skrze něž lze taktéž nakupovat.
Skippy, Gočárova 760, Hradec Králové, www.skippy.cz

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: ASTERIX U BELGŮ, ASTERIX 5 - 8
Měsíce čekání přinášejí své ovoce: Egmont vychrlil hned tři asterixovské tituly najednou. Astrix u Belgů je 24. dílem série, malého, srdnatého Gala zavádí do Belgie a scénář naposledy napsal René Goscinny (překlad Kateřina Vinšová). Asterix 5 - 8 je knihou sebraných Asterixových dobrodružství: Asterix a cesta kolem Galie, Asterix a Kleopatra, Souboj náčelníků a Asterix v Británii. Konečně objevuje se také reedice úplně prvního alba - Asterix z Galie.

INSEMINÁTOR JE READY
Celobarevný sborník nových českých komiksů Inseminátor z nakladatelství Mot bude k distribuci připraven pravděpodobně 13. prosince. Křest se uskuteční ve čtvrtek 16. prosince od 16.00 v Krakatitu za účasti většiny autorů (zatím potvrdili Grus, Jerie, Kučerovský). Technické údaje: formát 23 x 32 cm, pevné desky, 112 stran.

48. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Co se na Komiks.cz seběhlo v týdnu od 29. listopadu do 5. prosince?
Recenze časopisu Aargh č. 5
Recenze alba Trollí války 4 - Okultní oheň
Profil série Aldebaran
Profil hrdiny: Ferda Mravenec

Foto
OSMÝ BEDEMAN PŘIPRAVEN
Poslední letošní číslo časopisu Bedeman bude také rozlučkou s jeho dosavadním formátem: od příštího roku by měl rozšířit na 80 stran velikosti A4. U této příležitosti nabobtnává osmička na 52 stránek, jejichž součástí je i bonus Bedeman X-Mass show, kdy na vánoční téma kreslili kraťasy autoři, kteří již v Bedemanovi v minulosti účinkovali. Premiérově se dále představí Vhrsti (taktéž tvůrce obálky), Sandra Pavlíčková, Petr Kopl, Daniel Binko a Roman Veseta. To vše doplní obvyklá porce publicistiky či třeba dokončení eposu Kinoité pánů Žambocha a Profanta. Teď jde časopis do tiskárny, takže v pár dnech by se mělo objevit v distribuci.
Více o sedmičce čtěte zde.
PŘEDSTAVUJEME KOMIKSOVÉ SPECIÁLKY - WALES PRAHA
Pražské knihkupectví Wales, výkladní skříň stejnojmenného nakladatelství, je co do sortimentu typickou speciálkou: najdete tu vše od scifi, fantasy a hororu přes karetní hry až po - komiksy. Méně typický, avšak o to příjemnější, je prostorný interiér a možná i poloha mimo centrum - přesto je snadno dosažitelné tramvají (dvě zastávky ze stanice metra Pražského povstání) nebo také po síti; na internetových stránkách je možné především nakupovat.
Wales, Táborská 42, Praha, www.wales.cz

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud