Týden ve světě komiksu 6. – 12. 12. 2004

Sdílej
 
I tento týden pokračuje představování speciálních komiksových obchodů – Na konci vesmíru v Českých Budějovicích, Krakatit v Praze a Neptun v Liberci. Právě vyšlo: Dylan dog 2 – Prokletí, Mister No2 – Živý terč, Basket Flora 1 – Šéf přichází. Na pulty v nejbližší době dorazí i monografie „Octobriana a ruský underground. Neuvěřitelný příběh Petra Sadeckého"

PŘEDSTAVUJEME KOMIKSOVÉ SPECIÁLKY - NA KONCI VESMÍRU ČESKÉ BUDĚJOVICE
Dnes na našem putování po českých komiksových speciálkách zavítáme do Českých Budějovic. V samém centru, ukrytý v podloubí, tu můžete nalézt útulný krámek s několikaletou tradicí: Na konci vesmíru. Střízlivý a projasněný interiér nabízí klasický sortiment: vše od sci-fi, fantasy, hororu, přes hry na hrdiny až po komiks. Škoda jen, že obchod doposud nemá vlastní internetové stránky.
Na konci vesmíru, Plachého 21, České Budějovice.

OCTOBRIANA ZA DVEŘMI
Monografie o nejslavnější, u nás však přesto takřka neznámé, české komiksové hrdince a jejím pozoruhodném autorovi, kterou pod titulem "OCTOBRIANA a ruský underground. Neuvěřitelný příběh Petra Sadeckého" vydává nakladatelství Labyrint www.labyrint.net, je už v tiskárně a v prodeji bude od 15. prosince. Měsíc na to, tedy 15. ledna pak bude oficiálně pokřtěna na ComiCZconu, kde návštěvníky čeká i beseda s Tomášem Pospiszylem, který knihu napsal a připravil k vydání, a také Tomášem Prokůpkem, který doplnil kapitolu o hrdinčině komiksovém "životě po životě".
Více se můžete dočíst zde.


Foto
PRÁVĚ VYŠLO: DYLAN DOG 2 - PROKLETÍ A MISTER NO 2 - ŽIVÝ TERČ
Nakladatel míní a tiskárna mění... Ačkoliv se dnes na stáncích s tiskem měla objevit druhá čísla všech čtyř sérií z edice Nový komiks, nakonec vyšla jen dvě - nový případ Dylana Doga (Prokletí) a pokračování rozjetého dobrodružství Mistera No (Živý terč). Již dnes si je tedy můžete koupit přímo v prodejně Nového komiksu nebo na stáncích. Nový případ Nathana Nevera (Experiment) a pokračování amazonského dobrodružství kovboje Texe (Nemilosrdná džungle) budou k mání od 16. prosince.
Devátý den v měsíci by se měl stát termínem vydání i pro příště, takže na třetí díly (Dylan Dog - Manila, Nathan Never - Flashpoint a dokončení Mister No - Chino, Tex - Zrádce) si již můžete políčit na 9. ledna 2005.


PŘEDSTAVUJEME KOMIKSOVÉ SPECIÁLKY - KRAKATIT PRAHA
Představovat Krakatit, nejznámější českou speciálku, je možná zbytečné. Učiňme však povinnosti zadost a udělejme to. Hlavní prodejna knihkupectví se nachází v Jungmannově ulici. Ze sci-fi, fantasy, hororu, her a military tady seženete úplně všechno a z komiksu určitě ještě něco navíc. Pravidelně se zde pořádají křty knih (např. VKK www.komiks.cz/clanek.php?id=140), autogramiády (třeba Maxe Anderssona www.komiks.cz/clanek.php?id=149) zajímavé výstavy (kupříkladu Tomáše Kučerovského www.komiks.cz/clanek.php?id=59). V horním patře se nachází bookstore zahraničních titulů, které je zde možné navíc i objednat. A pokud si chcete s přáteli o komiksu popovídat či si ho v klidu přečíst, můžete využít služeb sci-fi baru. V Krakatitu se rozhodně nudit nebudete.
Více o knihkupectví se dozvíte v tomto rozhovoru.
Krakatit, Jungmannova 14, Praha
Krakatit 2, Dlážděná 5, Praha


Foto
PRAVĚ VYŠLO: BASKET FLORA 1 - ŠÉF PŘICHÁZÍ
V nakladatelství Maťa www.mata.cz právě vyšla první část komiksového zpracování příběhů brutálního detektiva Basketa Flory, který se svým věrným společníkem, detektivem čekatelem Stulíkem po boku bojuje se zločinem. V boji se zločinci, zejména však s obávaným Démonem zločinu, používá stejných prostředků jako oni. Podle námětu undergroundového klasika Jana Pelce komiks nakreslil Andrej S. Kostič, srbský výtvarník žijící v Česku, který ilustroval např. romány Vyhoďme ho z kola ven, Pán much a Lola běží o život a nakreslil také řadu storyboardů. Kniha má podobu vázaného alba o 56 stranách na silném křídovém papíře a je prvním svazkem edice Glum, v níž nakladatel krom dvou pokračování Basketa Flory připravuje i vydání francouzské adaptace Hrabalovy Příliš hlučné samoty.

49. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Copak se na Komiks.cz seběhlo v týdnu od 6. do 12. prosince?
Recenze knihy Islám
Reportáž z výstavy Reflex a komiks
Představení připravovaného filmu Batman Begins
Profil hrdiny (2.): Ferda Mravenec
Start soutěže o monografii Octobriana
Foto
OBÁLKA NOVÉHO BEDEMANA
Užuž se Bedeman č. 8 vydá na svou pouť distribucí (tedy na pulty knihkupectví). Než se tak stane, pokochejme se pohledem na jeho obálku - ano, ilustraci pro ni umně vyvedl Vhrsti.
PŘEDSTAVUJEME KOMIKSOVÉ SPECIÁLKY - NEPTUN LIBEREC
Neptun, nacházející se na jedné z nejrušnějších ulic libereckého centra, je spíše klasické knihkupectví. Prostory jsou rozšířené o galerii obrazů a keramiky, spojenou s nabídkou výtvarných děl, výrobků uměleckých řemesel, reprodukcí, volných a rámovaných tisků. A prodej knih, map, průvodců, kalendářů a hracích a sběratelských karet je zase doplněný komiksovým sortimentem. Na téměř dvousettisícovou liberecko-jabloneckou aglomeraci pekelně málo, ale díky aspoň za to.
Neptun, Pražská 34, Liberec.

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud