Týden ve světě komiksu 20. – 26. 12. 2004

Sdílej
 
Francouzský kreslíř André Chéret se stal nositelem vysokého státního vyznamenání Rytíř umění a literatury (Chevalier des Arts et Lettres), představíme si další dvě komiksocvé speciálky – Mladou frontu v Praze a Hudební krám v Brně. Právě vychází: Max a Mořic.

PŘEDSTAVUJEME KOMIKSOVÉ SPECIÁLKY - MLADÁ FRONTA PRAHA
Komiks určitě naleznete také v obou pražských knihkupectvích nakladatelství a vydavatelství Mladá fronta. Obě se nacházejí v samém centru hlavního města a proto jejich velkou předností, kromě snadné dosažitelnosti, je také každodenní otevírací doba (tedy i včetně víkendů). Je jasné, že tu seženete především tituly z mateřského nakladatelství, ale jelikož i to se hodně orientuje směrem na sci-fi a fantasy, rázu prodejen to určitě neubírá. Ani ostatní nakladatelé nepřicházejí zkrátka, takže tu máme dva krámky solidně zásobené literaturou i komiksy.
U jednorožce, Staroměstské náměstí 17, Praha.
Reprezentační prodejna, Spálená 53, Praha.

PRÁVĚ VYCHÁZÍ: MAX A MOŘIC
O chystaném vydání (proto)komiksové legendy - německého seriálu Max a Moritz o dvou rošťácích (u nás známých též jako Jan a Jíra či Vít a Véna) z pera pradědečka moderního komiksu Wilhelma Busche - jsme již informovali. Nyní můžeme dodat, že kniha vychází 22. prosince a tedy přinejmenším v prodejně nakladatelství Kalich (Jungmannova 9, Praha 1) by tedy měla být k mání ještě před Vánocemi.
Více o tomto seriálu zde a zde.

Foto
CHÉRET RYTÍŘEM
Nositelem vysokého francouzského vyznamenání Rytíř umění a literatury (Chevalier
des Arts et Lettres) se stal fenomenální francouzský kreslíř André Chéret. Na 21. komiksovém festivalu BDBOUM 2004 v městečku Blois obdržel z rukou ministra kultury metál, který u nás nosí například Adolf Born či Jan Saudek. Rozradostněný Chéret pak zapózoval se statisty, předvádějícími jeho hlavní hrdiny (viz. fotografie): zleva Anael, Ly-Noock, Chéret a Rahan, dole Domino a Protéo.

PŘEDSTAVUJEME KOMIKSOVÉ SPECIÁLKY - COMIXOVÝ KRÁM BRNO
A je to tak: v brněnské pasáži Typos nedaleko náměstí Svobody se nachází Hudební krám. Nebo spíše krámeček, protože nezabírá plochu větší než několik čtverečných metrů. Za kasou stojí sympatický a hodný pan prodavač a prodává - hudební cédéčka a videokazety. Nejen to!!! Na reprobedně najdete komiksový minibazar, na pultech nejnovější v tuzemsku vydané tituly a jako bonus i řadu originálních amerických booků či sešitů. Takže správný název by vlastně měl být Comixový krám jako Brno, nebo ne?
Hudební krám, Běhounská 22/24 (Pasáž Typos), Brno.

51. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Copak Komiks.cz nadělil svým čtenářům ve vánočním týdnu od 20. do 26. prosince?
Recenzi knihy Inseminátor www.komiks.cz/clanek.php?id=885
Recenzi komiksu Lobo / Dredd: Psycho-bikers vs. the Mutants from Hell www.komiks.cz/clanek.php?id=887
Profil Jana Bažanta www.komiks.cz/clanek.php?id=888
Tiskovou zprávu k vydání prvního dílu Monstrkabaretu Freda Brunolda www.komiks.cz/clanek.php?id=886

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud