Svět v hledáčku – vaše snímky

Sdílej
 
V ABC č. 5 a 6 představujeme několik fotografií, které jste nám poslali jako reakci na seriál Svět v hledáčku z ABC č. 1-3. Fotograf časopisu Reflex Petr Jedinák k nim připojil stručné komentáře. Do ABC se však vešla jen nepatrná část snímků. Výběr z těch, na něž se nedostalo, najdete v článku.

V ABC č. 5 a 6 představujeme několik fotografií, které jste nám poslali jako reakci na seriál Svět v hledáčku z ABC č. 1-3. Fotograf časopisu Reflex Petr Jedinák k nim připojil stručné komentáře. Do ABC se však vešla jen nepatrná část snímků. Výběr z těch, na něž se nedostalo, najdete alespoň zde.

Petr, 14 let
Makrofotografie SMD diody, která se používá pro podsvětlení displeje v mobilních telefonech. Skutečná velikost je 2,5 mm. Vyfotografováno fotoaparátem Minolta Dimage Z2 za hnusného počasí.

Foto




Daniel Horský, 12 let
Králíci po jídle. Jako kdyby říkali: "Hm, to jídlo bylo fakt dobrý."
Foto




David Tichý, 9 let
Fotku Modříny jsem vyfotil blízko Týnce nad Sázavou.
Foto




V. Vorel, 12 let
Pardubice za soumraku
Foto




Josef Ježek
Květ orchideje, která pochází z oblasti Madagaskaru. vyfotil jsem ho v Botanické zahradě v Praze.
Foto




Luboš Račanský, 20 let
Snímky pořízeny v létě 2004 v Lužických horách pomocí fotoaparátu Canon Powershot A70. Fotografie lípy si vyžádala manuální expozici.
Foto

Foto





Petr Dungl, 13 let
Ranní ospalá nálada na nádraží v Letohradě
Foto


Motorová lokomotiva 750.160 v Letohradě
Foto




Jan Polášek, 18 let
Dříve jsem fotil s klasickým analogovým fotoaparátem, ale minulý rok jsem si pořídil digitální fotoaparát Canon PowerShot A70.
Stopy mlhy: Tuto fotografii mám nejraději. Tuto nádheru vytvořila příroda sama. Jedná se o pavučinu pokrytou kapičkami mlhy.
Foto


Zima čaruje: A vyčarovala ledové rampouchy zavěšené na tenkých větvích přímo u vody.
Foto


Přírodní drahokamy: Foceno krátce po dešti. Na listu kedlubny se usadila dešťová voda, která vytvořila tyto křišťálové drahokamy.
Foto




Martin Dostálek, 11 let
Vyfoceno digitálním fotoaparátem Minolta Dimage S414, se stativem za použití blesku
Foto





Jan Kopecký, 15 let
Rád dělám fotky z přírody, oblaků a zvířat. Začínal jsem s Olympusem C-150,ten jsem měl půl roku a za vysvědčení jsem si vysloužil Olympus C-725 Ultra Zoom, s ním nyní pracuji. Díky softwaru, který jsem sehnal, dělám videa o naší třídě a o kamarádech.
Foto

Foto



Luděk Brožek, 14 let
Kostel sv. Anny ve Velké Hleďsebi focen Olympusem c-760Uz
Foto


Slunce za mraky nad polem
Foto



Zed
Tato fotografie je focena digitálním fotoaparátem, ale je trochu mázlá. Je to u kámoše, kopeme do starého VW Golfa, jednoduše THE MATRIX. A tahle se povedla. Bez plesku, bez ničeho.
Foto



Filip Tomašovič, 16 let
Komentár dám všeobecný. Rád fotím významné budovy, krásy krajiny a na niektorých fotkách sa snažím zachytiť čas, stotinu sekundy. Nakoľko používam starší typ fotoaparáta KYOCERA, nie všetky fotky sú podľa mojich predstáv.
Foto

Foto

Foto




Radek Veselý
Rozkládací živý pes. Už to někdo někdy viděl?
Foto





Jan Heřmánek, 15 let
Popisky ani další informace nedodal.
Foto

Foto

Foto




Ondřej Průša, 14 let
Focení mě opravdu baví a přinejmenším jako koníčku bych se mu chtěl věnovat i nadále. Nejradši fotím na klasický film profesionálním aparátem Canon EOS 620. Rád experimentuji s různými typy objektivů, mohu při tom lépe uplatňovat kreativní nápady.
Rampouchy za oknem - Tyhle rampouchy nám visely za oknem na dovolené ve Vysokém nad Jizerou. Kontrast tmavého pozadí s bílým sněhem působí skoro abstraktně.
Foto

Krkonoše - Znovu z Vysokého, tentokrát ze sjezdovky, i proto je krajiny na fotce tak málo.
Foto

Hůlka na běžecké trase - aneb červená je stále v módě.
Foto





Slavo zo Slovenska, z Koší
Foto

 

Články odjinud