Týden ve světě komiksu 4. – 10. 4. 2005

Sdílej
 
Edice Nový stále čeká na rozšíření o čtvrté díly sérií Dylan Dog, Mister No, Nathan Never a Tex. Vernisáž výstavy Masožravá žirafa a jiné příběhy za osobní účasti Miloše Mazala se uskuteční v sobotu 16. dubna od 20:02 v prostoru do baru 49. V Paříži proběhla další z předlouhé řady výstav, dokumentující postavení komiksu ve francouzské společnosti. Expozice Automobil v komiksu je celkem logická, vždyť existuje spousta výborných komiksů, kde automobil hraje důležitou roli.

ŽHAVÉ NOVINKY Z AFFL
Edice Nový komiks vydávaná společností AFFL stále čeká na rozšíření o čtvrté díly sérií Dylan Dog, Mister No, Nathan Never a Tex. Důvody jsou prosté: změna tiskárny a papíru si vyžádala delší přípravné období. S alby Studna šalby a klamu, Kdo je Carlos Gomez, Vyšší vrstva a El Morisco se tak setkáme zhruba v polovině dubna.

ÚPRAVY V EDIČNÍM PLÁNU CC
V únoru jsme zveřejnili ediční plán Comics Centra na tento rok, nyní se objevil i na domovských stránkách nakladatelství. Drobné změny:
Sin City 1 - Drsný sbohem vyjde až v srpnu (u příležitosti české premiéry filmu).
Dobrodružství Luthera Arkwrighta vyjde na přelomu května a června.
Conan - Dcera Pána mrazu a další příběhy vyjde v červenci.
Celý název druhé Vrány je Vrána 2 - Čas smrti.

Foto
MASOŽRAVÁ ŽIRAFA A JINÉ PŘÍBĚHY
Vernisáž výstavy Masožravá žirafa a jiné příběhy za osobní účasti Miloše Mazala se uskuteční v sobotu 16. dubna od 20:02 v prostoru do baru 49 (Křižíkova 49, Praha 8 - první blok u Karlínského náměstí směrem ke Florenci). Akce představí ucelené příběhy i vybrané ukázky z publikovaných i dosud neznámých Mazalových komiksů (Za hranicí světla, Kotalyn - Prolog, Odkaz).

14. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Čtrnáctý týden roku 2005 byl na Komiks.cz čas číst následující články:
Recenzi knihy Etika
Recenzi desátých CL (Wolverine III)
Čtvrtý díl seriálu Komiks a film
Třetí díl Kumermannova Úvodu do problematiky comicsu

VÝSTAVA AUTOMOBIL V KOMIKSU
V Paříži proběhla další z předlouhé řady výstav, dokumentující postavení komiksu ve francouzské společnosti. Expozice Automobil v komiksu je celkem logická, vždyť existuje spousta výborných komiksů, kde automobil hraje důležitou roli, lépe řečeno je jeho motorem. Originální byla i forma akce: příslušné vozy jsou vystaveny jako reálné modely v situacích, které odpovídají konkrétnímu ději v komiksu. Organizátoři ještě před zahájením očekávali stejný úspěch, jaký měla výstava připomínající výročí Blake a Mortimera (fotoreportáž z české verze zde), tedy až milión (!) návštěvníků. A že je téma dostatečně atraktivní, dosvědčuje i milión diváků v kinech na filmu ze závodnického prostředí Michel Vaillant.

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud