Týden ve světě komiksu 6. – 12. 6. 2005

Sdílej
 
Právě vyšlo: Crew2 Č. 13, dotisk šestého sešitu Garfieldových příhod – Garfield obléhá dům. Asterix na olympijských hrách – takový je název připravovaného třetího pokračování hraných dobrodružství nezdolného Gala. Role Julia Caesarase ujme francouzská legenda Alain Delon, dále se ve filmu objeví hvězda akčních filmů Jean-Claude Van Damme, chybět nebude ani Gérard Depardieu v roli Obelixe.

PRÁVĚ VYŠLO: CREW2 č. 13

Foto
Crew2 č. 13 (s obálkou Dave McKeana), magazín ze stejnojmenného nakladatelství, je mezi námi. Na 84 stranách přináší mj. dokončení akčního crossoveru Batman a Soudce Dredd, příběh Až Johnny přijde z války domů ze série Hellblazer, ukázku z Vycházejících hvězd či nové dobrodružství malého vynálezce Jacka B. Quicka, který se v historce O ptáčcích a včeličkách dostane do děsivého místa zvaného Puberta. Ke každému časopisu je navíc zdarma přiložen komiksový dárek - jeden z prvních tří dílů některé ze sérií edice Nový komiks.
DELON A VAN DAMME V NOVÉM ASTERIXOVI
Asterix na olympijských hrách – takový je název připravovaného třetího pokračování hraných dobrodružství nezdolného Gala, volně navazující na předchozí úspěšné snímky Asterix a Obelix a Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (druhý z nich vidělo jen ve Francii na 14 miliónů lidí!). Film, jehož předpokládaný rozpočet by měl dosáhnout rekordních 60 miliónů eur, má mít hvězdné mezinárodní obsazení. Francouzská legenda Alain Delon se ujme role Julia Caesara, vedle něj by se měla objevit i Miss World z roku 1994 a jedna ze současných nejslavnějších indických hereček Aišvarja Rájová či hvězda akčních filmů Jean-Claude Van Damme. Chybět nebude ani Gérard Depardieu v roli Obelixe, nejistota však panuje u role titulní, neboť Christian Clavier tentokrát účast ve filmu odmítl.
Informaci přinesly např. deníky HN a MFD.
Foto
FALEŠNÉ SKICI TINTINA?
3850 dolarů, to je cena, za kterou byly na elektronické dražbě na Ebay prodány tintinovské skici podepsané Hergém. Geniální autor na nich črtá základní myšlenky a podoby nového dobrodružství na severním pólu. Někteří tintinologové, jako např. Jacques Langlois, však pochybují a mluví spíše o podvodu: „Podle fotografií, které jsem viděl, mám všechny důvody domnívat se, že jde o falzifikát – podpis není Hergého, stejně jako kompozice obrázků a jejich rozložení na stránce.“ Jiný odborník, Etienne Pollet z nakladatelství Casterman, je více rezervovaný: „Nemusí jít nutně o podvod, špatně nakreslený Tintin, to je spíše dobré znamení.“ Ti mají starosti – u nás se bojuje, jestli série Tintin (vydává Albatros) na trhu vůbec přežije….



Foto
PRÁVĚ VYŠLO: GARFIELD OBLÉHÁ DŮM, DOTISK
Šestý sešit Garfieldových příhod – Garfield obléhá dům – se dočkal dotisku v nakladatelství Crew.
23. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Dvacátý třetí týden roku 2005 jsme vám nasázeli následující pětici článků:
Profil Bryana Talbota
Profil Daniela Clowese
Recenzi filmu Úžasňákovi
Čtvrtý díl podrobného profilu Asterixe
Dvanáctý díl Kumermannova Úvodu do problematiky comicsu

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud