Týden ve světě komiksu 13. - 19. 6. 2005

Týden ve světě komiksu 13. - 19. 6. 2005
Sdílej
 
Je tu zas, zloděj svatých relikvií, skvěle šermující bohém a svůdník s ďábelským znamením na těle, Armando Catalano alias Škorpion Stéphena Desberga. Páté pokračování vychází s podtitulem Svaté údolí. Kultovní dobrodružství Velké putování Vlase a Brady se dočká pokračování pod názvem Nové putování Vlase a Brady. Autorem bude opět František Skála. V pražském Paláci knih probíhá výstava ilustrací a komiksů Petra Kopla.

ŠKORPION 5 - SVATÉ ÚDOLÍ

Je tu zas, zloděj svatých relikvií, skvěle šermující bohém a svůdník s ďábelským znamením na těle, Armando Catalano alias Škorpion Stéphena Desberga (IRS) a Enrica Mariniho (Rapaces, Gipsy, Etoile du desert). Mrzký kardinál Trebaldi byl podvodně zvolen papežem. Škorpion to ví a vydává se po stopách slavného templářského pokladu, jehož součástí je i kříž svatého Petra, který by podvodníka mohl usvědčit. Album rychle následuje po předchozích dílech Marque du diable (Znamení ďábla, 2000), Secret du Pape (Papežovo tajemství, 2001), Croix de pierre (Kamenný kříž, 2002) a Demon de Vatican (Démon Vatikánu, 2004).

NOVÉ PUTOVÁNÍ VLASE A BRADY
Kultovní dobrodružství Velké putování Vlase a Brady se dočká pokračování pod názvem Nové putování Vlase a Brady. Autorem bude opět František Skála a kniha vyjde u nakladatelství Meander příští rok.

IGOR BARANKO EXPANDUJE
Trilogie L'Empereur Océan, kterou pro nakladatelství Les Humanoides Associés napsal a nakreslil ukrajinský kreslíř Igor Baranko, se po otištění ve Francii a USA dočkala i vydání ve Španělsku. V květnu se zde pod hlavičkou vydavatelství Norma objevila první část pojmenovaná La Horda, název celé série byl přeložen jako El Emperador Océano. Ve stejnou dobu v Americe vydalo nakladatelství SLG souborně Barankův vikingský příběh Skaggy the Lost, který se už dříve objevil v podobě čtyřsešitové minisérie.

MINIREPORTÁŽ Z VÝSTAVY PETRA KOPLA V LUXORU
Dnes v 15.00 hodin byla v Paláci knih - Neoluxor (Václavské náměstí, Praha) zahájena výstava ilustrací a komiksů Petra Kopla. K vidění jsou hlavně ukázky ze soukromého projektu Procitnutí, originály Katské historie či ilustrace ke knize Kreativita (více o autorovi na http://pkopl.sweb.cz). Přinášíme několik fotografií.

24. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Dvacátý čtvrtý týden roku 2005 Komiks.cz uvedl následující pětku článků:
Recenzi Cinema Panopticum
Recenzi Dylan Dog 4 - Studna šalby a klamu
Recenzi příliš hlučné samoty
Závěrečný, pátý díl podrobného profilu Asterixe
Třináctý díl Kumermannova Úvodu do problematiky comicsu

Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud