Dva týdny ve světě komiksu 11. – 24. 7. 2005

Dva týdny ve světě komiksu 11. – 24. 7. 2005
Sdílej
 
Opět vám přinášíme shrnutí nejdůležitějších komiksových událostí za uplynulé dva týdny. Tentokrát především ve znamení Batmana a Sin City.

NOVÝ KOMIKS VARUJE: DOŽIVOTÍ!!!
Zajímavou akci připravila společnost AFFL v rámci edice Nový komiks (série Dylan Dog, Mister No, Nathan Never, Tex). Zní to až neuvěřitelně: Stačí hledat jeden ze tří certifikátů uschovaných do balíčků (MaxiPack), které lze během července a srpna sehnat v běžné distribuci jako ostatní nové komiksy. Šťastní tři nálezci budou na základě vyplněného certifikátu dostávat do konce svého života všechno, co v edici Nový komiks vyjde. Vyplněný certifikát je třeba zaslat poštou nebo osobně zanést na adresu: A.F.F.L., s.r.o. - Na Balkáně 42, 130 00 Praha 3.

PRÁVĚ VYCHÁZÍ: SIN CITY 1 – DRSNÝ SBOHEM

Na zítřek, tedy středu 13. července, oznámilo nakladatelství Comics Centrum vydání reedice kultovní série Franka Millera Sin City. U příležitosti české premiéry stejnojmenného filmu tak máme možnost znovu se setkat s prvním dílem www.komiks.cz/clanek.php?id=165, tentokráte pod názvem Drsný sbohem, navíc v novém překladu, s novou grafickou úpravou a v pevné vazbě, s přebalem a se stužkovou záložkou. K obsahu nakladatel uvádí: Jmenuje se Marv a právě potkal tu nejkrásnější ženskou ve svým životě. Voní andělskou vůní a říká, že je Goldie. Darovala mu tu nejkrásnější noc v jeho životě a ráno vedle něj ležela mrtvá. Zavražděná! Žádnej správnej chlap, hodnej toho jména, to nemůže nechat jen tak. A Marv je správnej chlap. Proto se po hlavě vrhá do nebezpečného pátrání, které ho bude stát klid a možná i život. Protože Městu hříchu je i Městem bez slitování…
Vše o Sin City čtěte zde.

PRÁVĚ VYCHÁZÍ: EINSTEIN

Nakladatelství Portál vydává další titul z řady Seznamte se… , která naučnou, komiksovou formou seznamuje s myšlenkovými proudy a velkými mysliteli dějin. Tentokráte přišel na řadu génius 20. století, matematik a fyzik Albert Einstein. 176 stránková kniha scénáristy Josepha Schwarze a kreslíře Michaela McGuinnese prochází některé mezníky vědeckého a technického vývoje jež předcházely a umožnily objevení teorie relativity a seznamuje s vědeckými osobnostmi jako Galileo, Faraday nebo Newton. Čtenář se mimo jiné dozví, proč pohybující se hodiny jdou pomaleji než hodiny stojící, nebo proč se nic nepohybuje rychleji než světlo, a může se blíže seznámit s Einsteinovými myšlenkami jež vedly k E=mc2 – nejznámější rovnici 20. století.
Seznamte se také s Jungem, Nietzchem, Freudem či Kafkou.

ARKWRIGHTOVA REKONSTRUKCE POKRAČUJE

Comics Centrum postoupilo v práci na tolik očekávaném Dobrodružství Luthera Arkwrighta za polovinu stránek. Jaké jsou další novinky? Lepší i horší: Výsledný formát knihy bude 235 x 340 mm, podařilo se objevit bohatou přílohu vysvětlující zobrazení na některých kartách, která ponese název Arkeologie, naopak došlo ke zpomalení překladu Dany Krejčové (kvůli horší čitelnosti textů na některých originálech) a stále ještě fyzicky chybí šest původních stran, jež tvůrce Bryan Talbot prodal sběratelům. Důsledkem toho dochází k posunu data vydání, současný odhad zní na konec srpna 2005.

28. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Dvacátý osmý týden roku 2005 jsme se na Komiks.cz věnovali především premiéře filmu Batman začíná:
Recenze filmu
Profil série Batman
Nezapomněli jsme ani na naše teoretické seriály:
Čtvrtý díl rozboru Zuzany Andělové Vysoké a nízké
Sedmnáctý díl Kumermannova Úvodu do problematiky comicsu
A nezapomeňte na pokračování soutěže Léto s Egmontem

KRESLETE PRO NOVÝ KOMIKS

S další zajímavou akcí přichází společnost AFFL vydávající edici Nový komiks www.novykomiks.com (Dylan Dog, Mister No, Nathan Never, Tex). Zprávu přinášíme v původním znění: Hledáme někoho z vás, kdo rádi kreslíte a chtěli byste se podílet na tvorbě českých verzí čtyř řad komiksů Bonelli, které vydáváme. Postup je následující... Prohlédněte si náhledy na obálky pátých čísel (v sekci každé z našich čtyř postav) a vyberte si ty série, na kterých byste se chtěli podílet. Podle příslušné obálky vytvořte svoji vlastní (neměla by se úplně lišit... měla by být podobná originálu, konkrétní způsob provedení necháváme na vás) a spolu s vašimi kontaktními údaji nám ji zašlete buď mailem na redakce@novykomiks.com nebo poštou na adresu AFFL, Na Balkáně 42, Praha 3, 130 00. 15. srpna 2005 vybereme nejlepší návrhy a domluvíme osobní schůzky pro dořešení podrobností.

ZMĚNY V CRWI2 Č. 14

Vydavatelství Crew stále marně čeká na podklady ke dvěma komiksům. Proto přistoupilo k úpravě v obsahu čtrnáctky tak, aby se co nejdříve (začátkem srpna) objevilo v prodeji. Tim Sale a barevný, pětistránkový Corben budou odsunuti do některého z poprázdninových čísel a místo nich by se měl objevit jeden kousek od Simona Bisleyho a druhý od Štěpána Kopřivy.

BEDEMAN.CZ V PROVOZU

První oficiální stránky komiksového časopisu Bedeman byly po krátkém testovacím provozu právě spuštěny. Najdete tam především obálky, podrobné obsahy a ukázky ze všech dosud vydaných čísel. Odkaz na ně lze nalézt i v horní navigační liště našeho serveru.
Stránky časopisu Bedeman: www.bedeman.czVše ostatní o časopisu Bedeman čtěte zde.

JAK MALOVAT KOMIKS

Již v loňském roce přišlo v rámci svých dětských naučných encyklopedií o kreslení nakladatelství Svojtka www.svojtka.cz na trh s titulem Jak malovat komiks pro malé výtvarníky (224 stran formátu A4). Originál I Can Draw Cartoons kolektivu autorů (Amanda O´Neill, Paul B. Davies, Kevin Faerber, Terry Longhurst a David Pattison) přeložil do češtiny Štěpán Volf. Kniha čtenářům názorně krok za krokem ukazuje, jak jednoduše kreslit komiksy.

29. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Dvacátý devátý týden roku 2005 byl na Komiks.cz ve znamení premiéry filmu Sin City:
Recenze filmu
Profil série Sin City
Sin City, film vs. komiks
Nezapomněli jsme ani na naše teoretické seriály:
Závěr rozboru Zuzany Andělové Vysoké a nízké
Osmnáctý díl Kumermannova Úvodu do problematiky comicsu


MAZAL V DOLE

Od soboty 16. července do úterý 16. srpna probíhá v areálu bývalého ostravského Dolu Michal (Čs. armády 95/413) výstava komiksů Miloše Mazala.


Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud