Hra: Metro

Hra: Metro
Sdílej
 
Píše se rok 1898 a v Paříži se začíná stavět metro. Stavitelé spěchají, neboť Světová výstava roku 1900 je přede dveřmi. Chcete-li se stát jedním z nich, zkuste logickou hru Metro.

STAVBA ZAČÍNÁ

Hráči rozmístí své vláčky na okraj hracího plánu, kde jsou vyznačeny stanice. Každý má svůj jízdní řád, který určuje, ze kterých stanic se smí vyjíždět. Hráči po řadě kladou kolejnice a snaží se buď tvořit vlastní trať, nebo různými zatáčkami překážet ve stavbě spoluhráčům. Pokud se některému hráči podaří ukončit trasu metra v libovolné stanici, dostane bod za každý úsek položených kolejnic. Výjimku tvoří jen centrální stanice, za které se počítá dvojnásobek bodů. V zájmu hráče je tedy postavit co nejdelší vlastní trasy a naopak co nejvíce zkracovat trasy protihráčů. Poté, co se umístí poslední kolejnice, hra končí a vítězí hráč s největším počtem bodů.

NENÁROČNÁ ZÁBAVA
Metro může hrát 2 až 6 hráčů a jedna hra trvá asi 45 minut. Pravidla jsou velmi jednoduchá, takže s jejich pochopením nebudou mít problém ani děti. Hru bych doporučil především lidem, kteří hledají nenáročnou oddechovou zábavu.

****

 

Články odjinud