Easy kit to je hit

Easy kit to je hit
Sdílej
 
Co mají společného stíhací letouny s vrtulníky, závodními automobily, nebo dokonce s raketami z filmu Hvězdné války? Když se jedná o plastikové modely, tak mnoho.

Revell

Všechny jmenované spojuje magické slůvko easy. Easy čili snadné v tomto případě znamená, že se jedná o předpracované stavebnice, k jejichž sestavení nejsou potřeba barvy ani lepidlo. Díky pokročilé výrobní technologii do sebe díly dokonale zapadají, takže je stačí jen secvaknout a drží pohromadě. Protože jsou již vybarvené a mají nalepené i obtisky, po secvakání je model hotový.

OD JEDNODUCHÝCH K PERFEKTNÍM

Samozřejmě nelze od easy kitů čekat zázraky, což platí především o modelech letadel. Ty jsou vyrobeny v měřítku 1:100, takže detaily neoplývají. Po sestavení spíš připomínají takzvané vikingy, což byly rozpoznávací modely letadel, které při výuce používala Luftwaffe. To však neplatí o easy modelech automobilů, a už vůbec ne o modelech z Hvězdných válek. Modely automobilů mají kovové osy obou náprav, v podlaze předlisovanou spodní část sedačky s poutacími pásy, trubkový rám, bohaté zasklení pilotního prostoru, které nepostrádá stěrače, a spoustu dalších dílů včetně pryžových pneumatik. Všechny díly jsou tak pečlivě vybarveny, že by se za to nemusel stydět ani zkušený modelář.

BEZ PRÁCE

Možná si řeknete, že si člověk ani nezamodelaří. To je do jisté míry pravda. Chcete-li však získat pěkný model s minimem práce, potom můžete sáhnout po některém z easy kitů. Na našem trhu jich je bezmála třicet.

 

Články odjinud