Týden ve světě komiksu 3. – 9. 10. 2005

Týden ve světě komiksu 3. – 9. 10. 2005
Sdílej
 
Přečtete si o chystaném crossoveru Ultimate Wolverine vs. Hulk, který díky hyperrealistické kresbě a počítačovému coloringu opět posune populární komiks o trochu dál. Vrátíme se také k křtu záverečného dílu trilogie Alois Nebel - Zlaté Hory.

SPLNĚNÝ SEN: DAMON LINDELOF PRACUJE NA ULTIMATE WOLVERINE VS. HULK

Damon Lindelof, newyorský spoluautor a režisér televizních seriálů, chce v prosinci vnést svého tvůrčího génia a vypravěčský talent do marvelovského „Ultimate“ universa crossoverem Ultimate Wolverine vs. Hulk. Splní si tak svůj dlouholetý sen – psát pro Marvel. V roce 2000 Marvel odstartoval řadu Ultimate, jež znovu představuje nejoblíbenější marvelovské postavy na pozadí 21. století. Díky hyperrealistické kresbě a počítačovému coloringu umožňují komiksy řady Ultimate nové generaci čtenářů vyrůstat spolu se svými oblíbenými marvelovskými hrdiny. Ultimate Wolverine vs. Hulk přestavuje Lindelofovu komiksově-scénáristickou prvotinu, ve které autor vnáší svoji vypravěčskou magii do nabitého příběhu, jenž volně navazuje na dnes již klasické první účinkování Wolverinea v Incredible Hulkovi (č. 181). Sérii kreslí Leinil Yu (Wolverine, X-Men).

ÚPRAVY MOTÍHO EDIČÁKU 2005

Říjen: Kontraband, osm komiksů podle písní skupiny Traband, 96 černobílých stran formátu A5.
Říjen: Moucha (Lewis Trondheim)
Prosinec: Pascin (Joann Sfar)

NÁVRAT KE KŘTU ZLATÝCH HOR
Minulé pondělí 26. září proběhl v pražském Paláci Akropolis (Kubelíkova 1548) křest třetího dílu série Alois Nebel - Zlaté Hory. Nabízíme z něj momentku, na které je Alois Nebel osobně a scénárista Jaroslav Rudiš.
Recenzi komiksu Zlaté Hory připravujeme.

DRUHÝ KOMIKSOVÝ TRAILER U NÁS: W/H

Nedlouho po traileru propagujícím knihu Hellblazer – Syn člověka je tady další kousek, kterým Crew a Netopejr tentokráte upozorňují na svůj nejnovější počin Wolverine / Hulk.
Trailer si můžete stáhnout zde.

40. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Čtyřicátý týden roku 2005 Komiks.cz nabídl další tři články:
Recenzi knihy Einstein
Sedmý díl práce Mytologické prvky v komiksu
Zahájení soutěže o knihy Dylan Dog

THORINTH 3 – VERTIKÁLNÍ CÍSAŘ

Humanoidi vydali pod názvem Empereur Vertical třetí album skvěle vykreslené fantasy série Thorinth mladého scénáristy a kreslíře Nicolase Fructuse (koloroval Jodorowského western Bouncer). Děj sice začíná ve chvílích, kdy pátrání po ženě jménem Madalis dovede trio hrdinů tvořené Bláznem bez jména, Elidou a Lank-Milem do potřeštěného a totalitního Svislého císařství, kterému vládne šílený panovník, poněkud pokulhávat, ale už jenom kvůli kresbě to pořád stojí za to.

 

Články odjinud