Týden ve světě komiksu 24. – 30. 10. 2005

Týden ve světě komiksu 24. – 30. 10. 2005
Sdílej
 
V bratislavském A4 Nultom priestore probíhá od 24. října do 24. listopadu výstava The Best of Comics Salon 2005: Créme de la créme. V edici Nový komiks jsou na konec roku připraveny speciální sběratelské komplety čtyř komiksových hrdinů -Dylan Dog, Mister No, Nathan Never a Tex.

DALŠÍ ROMÁN O KOMIKSECH

Po výtečných Úžasných dobrodružství Kavaliera & Claye Michaela Chabona se v češtině objevuje další nebublinové čtení pro bublinofily – tentokrát od člověka, který už dokázal (v knize Skeptikové a těšitelé), že o komiksech skutečně leccos ví. Není to nikdo menší než Umberto Eco a jeho Tajemný plamen královny Loany, o kterém jsme informovali již při vydání originálu. Knihu o 457 stranách přeložila Alice Flemrová, vydalo nakladatelství Argo a vázaný svazek ve stylové úpravě plné ukázek mj. právě z komiksů stojí 378 Kč.

BEST OF COMICS SALON 2005

V bratislavském A4 Nultom priestore (Námestí SNP 12) probíhá od 24. října do 24. listopadu výstava The Best of Comics Salon 2005: Créme de la créme. Akce nabízí to nejlepší z mezinárodního festivalu Comics Salon 2005: čtyři velké multižánrové malby z projektu Mega-crossover, díla komiksových i nekomiksových autorů ze Slovenska, Česka, Polska, Francie a Belgie, fanarty, fotografie a spoustu dalšího.
O Comics Salonu podrobně informujeme celý tento týden: reportáž, rozhovor s organizátory atd.

NOVÍ X-MENI: ACADEMY X YEARBOOK SPECIAL

„Noví mutanti“ jsou na dně svých sil. Dokáže skupinka dětí vyřešit jejich problémy a dát tým znova dohromady? Více napoví speciální číslo oslavující Nové X-Meny od scénáristů Nunzia DeFilippise a Christiny Weir. Komiks obsahuje i jakousi „příručku“ s vyčerpávajícím popisem jak oblíbených „Nových mutantů“, tak i „hellionských“ hrdinů. Obálku speciálního vydání vytvořil Aaron Lopresti a kresby uvnitř pocházejí od Georga Jeantyho.

TROJROZMĚRNÝ NOVÝ KOMIKS

V edici Nový komiks jsou na konec roku připraveny speciální sběratelské komplety pečlivě uschované do čtyř druhů krabic - každý hrdina (Dylan Dog, Mister No, Nathan Never i Tex) má svoji. Uvnitř čeká krom všech komiksů daného hrdiny, které dosud vyšly, také super tričko s potiskem, novokomiksovská propiska, hrací karty s motivy jednotlivých sérií, kalendář na rok 2006 a cédéčko nejen s tím, co se do komiksů nevešlo...

NOVINKY Z MOTU

Na webu nakladatelství Mot se objevila nová upřesnění a informace k plánovaným titulům. První z nich, Kontraband, vychází 31. října a prodej na internetu začíná již 28. října. Osm černobílých komiksů podle písní skupiny Traband vytvořili Jan Turnovec, Silvie Gajdošíková, Jiří Zimčík, Matěj Němeček, Petr Včelka, Jana Soppé, Adam Pelda a Jan Bažant. Rozsah 96 stran formátu A5. V listopadu se pak objeví Moucha Lewise Trondheima (108 černobílých stran formátu A5) a konečně v lednu 2006 Sfarův Pascin (186 černobílých stran formátu A5).

43. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Čtyřicátý třetí týden roku 2005 byl na Komiks.cz ve znamení slovenského festivalu Comics Salon:
Reportáž
Fotoreportáž
Rozhovor s organizátory
Závěrečná tisková zpráva organizátorů
Proč nejdu na CS – otevřený dopis
A navíc soutěž o komiksy Mister No

 

Články odjinud