Týden ve světě komiksu 21. – 27. 11. 2005

Týden ve světě komiksu 21. – 27. 11. 2005
Sdílej
 
Chystá se nový komiksový fanzin, s názvem Název. Právě vyšla slavná fantasy Dobrodružství Luthera Arkwrighta. Minireportáž ze křtu Kontrabandu.

PRÁVĚ VYŠLO: DOBRODRUŽSTVÍ LUTHERA ARKWRIGHTA

Celý rok jsme pečlivě sledovali cestu slavné fantasy Dobrodružství Luthera Arkwrighta na český trh. Černobílá, luxusně vypravená kniha Bryana Talbota je teď díky Comics Centru konečně v prodeji. Nakladatel k 286 stránkovému dílu v překladu Dany Krejčové dále uvádí: Talbot rozvíjí z počátku banální střetnutí mezi dobrými strážci dimenzí (ze Země v paralelním vesmíru nazvaném prostě PARA 0.0) a padouchy (nazývanými Disruptoři) v hotové orgie výtvarných stylů, nápadů a podivných vynálezů, které potěší hlavně všechny milovníky filmů Karla Zemana. V množství vzpomínek je dovyprávěno i mnoho dalších detailů, takže se vám bude zdát, že Luthera znáte celý život. Přestože se vznik tohoto komiksu datuje již na počátek osmdesátých let, na jeho kvalitách čas nic neubral…
Titul můžete zakoupit v Komikshopu za 899 Kč ZDE.

CHYSTÁ SE NOVÝ FANZIN

Jakmile prosákla první zpráva o tom, že se chystá nový komiksový fanzin, oslovili jsme jeho otce Honzu Hrušku, aby nám prozradil o svých plánech něco víc - zde je odpověď: "Pracovní název, který ovšem nehodlám měnit, je Název (ne, neptejte se mně, co to má společného s komiksy), jeho politika je jednoduchá - obsahuje pokud možno co nejvíce srandy, brutality a sexu (toho vlastně tolik ne, nejsem plnoletý) na milimetr čtvereční, čili je zde jasně patrný vliv Sorrelu. Počet stránek plánuji tak na čtyřicet, padesát, cena by měla být pod 1 Kč na stránku."
Pokud máte zájem do fanzinu přispět, kontaktujte Honzu na mail hrusa002@seznam.cz.

COMICZCON 2006

Šestý ročník největšího (a jediného) tuzemského oficiálního komiksového setkání comiCZcon se uskuteční v sobotu 28. ledna 2006 v univerzálním prostoru Nod/Roxy (Dlouhá 33, Praha 1). Na programu se zatím pilně pracuje, nicméně již změna místa conání dává tušit, že se chystá spousta zajímavých novinek. Komiks.cz bude o všech podrobně informovat.
Reportáž z pátého comiCZconu čtěte zde.

KONTRABAND LEGÁLNĚ! ANEB MINIREPORTÁŽ ZE KŘTU

Kontraband, námořnickými dýmkami zakouřený a prackama galérky ochmataný sborník comicsů podle písní kapely Traband, představili tři z osmi zahrnutých autorů, spolu s nakladatelem Ivanem Stablem, na vyprodaném pražském koncertě ve čtvrtek 9. listopadu. Sborník – projev pokrevní spřízněnosti francouzsko-žižkovského nakladatelství Mot www.motkomiks.cz a našlápnutého „dechno“ rocku Trabandů – vychází k desátému výročí kapely. Své autogramy pak na závěr akce přecpané Dobešce poskytli Jan Bažant, Jana Soppé a Silvie Gajdošíková, další písničky ve sborníku zcomicsovali Jan Turnovec, Jiří Zimčík, Matěj Němeček, Petr Včelka a Adam Pelda.
Kontraband můžete zakoupit v Komikshopu za 899 Kč ZDE.

47. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Články posledních sedmi dní aneb čtyřicátý sedmý týden roku 2005 na Komiks.cz:
Recenze knihy Hana a Hana 2 – Ty vogo!
Recenze Sandmana 4 – Údobí mlh
Čtvrtý díl teorie Filmové adaptace komiksu
Mytologické prvky v komiksu (13.)
Všechny recenzované tituly je možné zakoupit ZDE.

 

Články odjinud