Týden ve světě komiksu 28. 11. – 2. 12. 2005

Týden ve světě komiksu 28. 11. – 2. 12. 2005
Sdílej
 
Právě vyšlo: Crew2 č. 15, další Hellboy s pera Mika Mignoly s názvem Pravá ruka zkázy a třetí díl Punishera.

ONLINE KOMIKSY ONLINE
Za trochu nesrozumitelným titulkem se skrývá jednoduché sdělení: od listopadu je v provozu server onLIne přinášející informace o online komiksech. Snaží se obsáhnout taková díla, která sledují určitý děj a proto podle slov redakce „nehodlá v dohledné době podporovat stránky, na kterých vychází pouze "stripy" (krátké příběhy, jako je Red Meat, nebo třeba Garfield).“ Hlavním úkolem serveru je propojit tvůrce a vytvořit jistý centrální prostor, kde se mohou všichni potkávat. Hlavní náplní onLIne je poskytování informací - autoři na úvodní stránce ohlašují aktualizace svých webů, každý komiks je na portálu také představen a každý uživatel má možnost se k němu sám vyjádřit. Další plány počítají s vytvořením prostoru pro různé projekty, spojené s komiksovou a webartovou scénou, jako jsou "komiksové kolaborace", nebo prostor pro tutoriály a teorii tvorby komiksů.

PRÁVĚ VYŠLO: CREW2 Č. 15

Magazín Crew2 č. 15, který se tento týden objevil v prodeji, na svých 84 stranách nabízí mj. příběhy Human Target – Pětidenní milost a Deathblow – Smrt v hrsti prachu, speciální rozhovor Grus vs. Kopřiva (prvně jmenovaný stvořil obálku tohoto čísla) a samozřejmě dokončení ledové detektivky Blacksad – Národ ledu.
Recenzi předcházejícího čísla čtěte ZDE, nové číslo můžete zakoupit v Komikshopu za 89 Kč ZDE.

PRÁVĚ VYŠLO: HELLBOY – PRAVÁ RUKA ZKÁZY

Na českém komiksovém trhu je zásluhou Comics Centra další Hellboy s pera Mika Mignoly. Ten k titulu Pravá ruka zkázy řekl: "Když jsem kreslil Hellboye asi pět let, přestala se většina lidí ptát, jaké tajemství ukrývá jeho velká kamenná pravá ruka. Rozhodl jsem se, že k ní přitáhnu pozornost. Samozřejmě jsem neměl v úmyslu vysvětlit podrobně, co je ta ruka zač a jaké tajemství skrývá, ale teď už si budou všichni čtenáři pamatovat, že to s ní není jen tak." Kniha dalších dobrodružství největšího paranormálního vyšetřovatele obsahuje tři části s těmito comicsovými povídkami: Mladá léta (Lívance, Povaha bestie a Král Vold), Léta dospívání (Hlavy, Sbohem, pane Tode a Varkolak) a Pravá ruka zkázy (Pravá ruka zkázy a Skříňka plná zla). Přeložil Jan Kantůrek, 144 stran.
Titul můžete zakoupit v Komikshopu za 499 Kč ZDE.
48. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Články posledních 168 hodin aneb čtyřicátý osmý týden roku 2005 na Komiks.cz:
Recenze knihy Pod dekou
Recenze Garfielda 18 – Garfield převažuje
Recenze Zkratu č. 5
Pátý díl teorie Filmové adaptace komiksu
Mytologické prvky v komiksu (14.)
Všechny recenzované tituly je možné zakoupit ZDE.
PRÁVĚ VYŠLO: PUNISHER 3
BB Art vydává již třetí svazek (čtěte recenzi prvního a druhého) série Punisher scénáristy Gartha Ennise a kreslíře Stevena Dillona. O překlad 168 stran se zasloužil Štěpán Kopřiva. K ději nakladatel uvádí: Když někoho zabijete, bývá obvyklou slušností, že zůstane ležet a pilně se věnuje rozkladu. Ovšem ne tak největší fanoušek superhrdinů, vazoun v pruhovaném tričku slyšící na jméno Rusák. Vrací se a hodlá ukázat Punisherovi, jaké to je, když člověk letí z mrakodrapu vstříc dlažbě. To jen tak pro začátek. Do toho se přidá ještě Spider-Man, prezident Spojených států, atomová bomba a jeden ostrov plný žoldáků. Takhle nějak si Punisher představuje Vánoce.
Titul můžete zakoupit v Komikshopu za 279 Kč ZDE.

Tyto zprávy a ještě mnohem víc najdete na serveru www.komiks.cz.

 

Články odjinud