Týden ve světě komiksu 5. – 11. 12. 2005

Týden ve světě komiksu 5. – 11. 12. 2005
Sdílej
 
V novém komiksu Marvel Monsters: Monsters on the Prowl se utkají Hulk, Thing, Giant-Man a Beast s přívalem nejhorších monster Marvel Universe. Komiksové nakladatelství Narwain míří do Česka.

MARVELOVSKÉ TOULKY NAPŘÍČ BESTIÁŘEM
Pokud chcete nový originální příběh o monstrech ničících vše, co jim přijde do cesty, najdete ho v komiksu Marvel Monsters: Monsters on the Prowl. V bitkařsko-

destruktivní story přijdou do křížku Hulk, Thing, Giant-Man a Beast s přívalem nejhorších monster Marvel Universe. Čtenář-sběratel má tak možnost spatřit co se stane, když se z řetězu hromadně pustí taková klasická monstra jako Droom, Grogg, Goom, Rombuu, Grattu a další newyorští výrostci. Podaří se našim hrdinům ochránit město před nebezpečím a ještě se přitom dobře pobavit? Bonus: navíc zde najdete dnes již klasický příběh We found the Ninth Wonder of the World z Tales of Astonish č. 1 z ledna 1959 od mistrů Jacka Kirbyho a Chrise Ruleho.

NOVÝ WEB MOTU BĚŽÍ

Na vědomost se dává, že nakladatelství Mot zcela renovovalo své internetové stránky. Jejich nová verze, napěchovaná informacemi jako např. aktuality, ediční plán, představovačka autorů či prodejny, kde lze nabízené tituly zakoupit, je k vidění na nezměněné adrese www.motkomiks.cz.

NARWAIN MÍŘÍ DO ČR

Oficiální start působení komiksového nakladatelství Narwain Publishing v ČR se za přítomnosti jeho oficiálního zástupce Alexe Bandiery uskuteční 9. prosince v pražském De Facto Caffé. Bude tam mj. představen příběh Wall After Wall, jímž v roce 2006 fakticky odstartuje činnost společnosti u nás. Více se od 31. prosince dozvíte na webových stránkách www.narwain.cz nebo v našem připravovaném minireportu z akce.

POSUN VENDETY

Nakladatelství BB Art posunulo datum vydání titulu V jako Vendeta (recenze originálu zde) na 16. prosince.

MOŤÁCKÉ PLÁNY

Upřesnění edičního plánu Motu na základě údajů z internetových stránek nakladatelství:
Pascin – 1. února 2006
Oskar Ed 3 – 1. března 2006
Padoucnice 5 + 6 – 1. května 2006

49. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Články posledních 10080 minut aneb čtyřicátý devátý týden roku 2005 na Komiks.cz:
Recenze knihy Moucha
Šestý díl teorie Filmové adaptace komiksu
Mytologické prvky v komiksu (15.)
Start soutěže s Texem
Všechny recenzované tituly je možné zakoupit ZDE.
TINTINOVA RAKETA NEBUDE POSTAVENA V ANGOULEME

Stavba repliky červenobílé, padesátimetrové rakety, kterou vymyslel Hergé pro alba Objectiv Lune (Cíl Měsíc) a On a marché sur la Lune (Chodili jsme po Měsíci), se neuskuteční. Michel Boutant, prezident společnosti Magelis, která byla iniciátorem akce, objasnil, že „se chce zaměřit spíše na produkci obrazovou.“ Raketa se měla stát hlavní atrakcí veřejného zábavního parku, jehož realizace byla taktéž zrušena.

 

Články odjinud