Týden ve světě komiksu 12. – 18. 12. 2005

Týden ve světě komiksu 12. – 18. 12. 2005
Sdílej
 
16. až 18. března 2006 se v Liberci uskuteční 4. ročník Veletrhu dětské knihy a jedním z jeho hlavních témat bude dětský komiks. Právě vyšlo: V jako vendeta.

KOMIKSOVÝ VELETRH KNIHY V LIBERCI
16. až 18. března 2006 se v Liberci uskuteční 4. ročník Veletrhu dětské knihy – a jedním z jeho hlavních témat bude dětský komiks. Už ze současných programových plánů je jasné, že to bude zajímavá, nabitá akce: výstavka Českého komiksu 20. století, ukázky současných tvůrců a časopisů, které komiksy tisknou, autogramiády a prodej, diskuse a besedy, výstavka papírových modelů, které mají vazbu na komiksy, speciální sekce Čtyřlístku…
O přípravách i průběhu veletrhu vás budeme podrobně informovat.

VYMĚNÍ SPIDER-MAN KOSTÝM?

Šaty dělají člověka – to je přinejmenším pro Tonyho Starka jasná věc. Díky zkušenostem nabytým během příběhu The Other se Peter Parker změnil a nyní je připraven na další kapitolu svého života. Záhy je tu první zvláštní událost: Tony má totiž velmi výjimečný dárek. Je to nový Spider-Manovský kostým, který jistě každému zdvihne obočí. Hlášky vložil Spider-Manovi do úst J. Michael Straczynski (Spider-Man: Návrat, Spider-Man: Odhalení, Krajina půlnočních stínů, Vycházející hvězdy) a kresby nejen superhrdinské vytvořil Ron Garney. Více v Amazing Spider-Man č. 529.

KONTRABAND V JERICHU

Ve čtvrtek 15. prosince začíná v literární kavárně Jericho (Opatovická 26, Praha) malá výstava o komiksové knize Kontraband. Vernisáž spojená s autogramiádou (včetně nečekaného hudebního překvapení) se uskutečnila v pondělí 19. prosince od 18.00 hodin.

MANGA NIGHT V ROXY

Ve čtvrtek 29. prosince se v pražském klubu Roxy (Dlouhá 33) uskuteční od 18.00 hodin promítání pod názvem Manga Night. Na programu bude japonský film z roku 2002 Saishú Heiki Kanojo režiséra Mitsuko Kase o délce 260 minut (s titulky)! Nástin děje: On, ona a válka. Melodramatický příběh dvou středoškoláků, jimž apokalyptický konflikt zničí víc než jen neopakovatelné období dospívání. Chise není pouze Shujiho dívkou ale zároveň i pokusným králíkem japonské armády, která do jejího těla implantovala neobyčejně silné zbraňové systémy. Jenže za vše se platí, a Chise splácí svou duší, jež se z ní vytrácí zároveň s tím, jak se stále více mění v automatický stroj…

50. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Články posledních 604800 sekund minut aneb padesátý týden roku 2005 na Komiks.cz:
Recenze knihy Spider-Man: Odhalení
Recenze alba Asterix 33 – Nebe mu padá na hlavu
Sedmý díl teorie Filmové adaptace komiksu
Mytologické prvky v komiksu (16.)
Pokračování soutěže s Texem
Všechny recenzované tituly je možné zakoupit ZDE.

PRÁVĚ VYŠLO: V JAKO VENDETA

BB Art přináší na vánoční trh další klasický komiks scénáristy Alana Moora V jako Vendeta. 288 stran formátu 170 x 265 mm, nakreslil David Lloyd, do češtiny přeložil Richard Podaný. Ke komiksu nakladatel dále uvádí: Děsivý a působivý příběh o ztrátě svobody a identity v totalitní společnosti. Obraz světa, kde vládne zoufalství a nic nepromíjející tyranie, břitký pohled na svět a lidi, inteligence, vtip, hořkost i cit – všechno, čím komiks údajně nikdy neměl být. Anglie vládne.
Titul můžete zakoupit v Komikshopu za 649 Kč.

 

Články odjinud