Hudební recenze 5/2006

Hudební recenze 5/2006
Sdílej
 
Výběrovka Alanis Morissette The Collection, druhé album skupiny The Strokes s názvem First Impressions of Earth a The Darkness: One Way Ticket to Hell... and Back.

Alanis Morissette: The Collection

Warner Music

Šest řadových alb, záznam unplugged koncertu na MTV, akustické provedení nejúspěšnější desky (debutu Jagged Little Pill) a další písně například z filmů. Z materiálu, který je pouze částí toho, co stihla za posledních deset let vydat, vybírala Alanis Morissetteová na svou první výběrovku The Collection. Jako dáreček přidala předělávku Sealova hitu Crazy a všechny písně pak skvěle poskládala.
****


The Strokes: First Impressions of Earth

Sony BMG
Většina kapel z vlny retrokytarovek, kterou odstartovali právě The Strokes, má jepičí život. Když náhodou jejich oblíbenost přetrvává i s druhým albem, umírají hudebně. Výjimkou jsou právě The Strokes. Nedávno vydali již třetí opus First Impressions of Earth a zase je co poslouchat. Špinavý garážový zvuk se kloubí s hitovými melodiemi a The Strokes se postupně zažírají hlouběji pod kůži.

****


The Darkness: One Way Ticket to Hell... and Back

WarnerMusic
Novodobá kopie Queen? Parodie na Queen? Ano, i ne. The Darkness je parta bláznivých kluků, kterou Británie prostě zbožňuje. Jako první dokázali na Queen hudebně i vizuálně navázat. Nečekejte ale žádný revival. Přes všechnu podobnost jsou The Darkness dostatečně sví, aby pobouřili zaryté obdivovatele legendy Freda Mercuryho a zároveň oslovili současnou generaci.

*** 1/2

 

Články odjinud