Kino: Firewall

Kino: Firewall
Sdílej
 
Jaké je nejslabší místo jinak neprolomitelné počítačové ochrany? Samozřejmě správce sítě. Pokud je jím ale Harrison Ford, zloduchové chtiví peněz nebudou mít s loupeží tak snadné pořízení, jak si představovali.

ZLOVOLNÝ PLÁN

Jack Stanř eld (Harrison Ford) se ocitne v nezáviděníhodné pozici, když zloduch Bill Cox (Paul Bettany) unese jeho rodinu a požaduje po něm, aby pro něj ukradl sto milionů dolarů. Nejde o klasickou loupež, nýbrž o zlodějinu nové generace - převedení peněz z jednoho účtu na druhý.
Jack se tedy pouští do elektronické bankovní loupeže, aby zachránil své blízké. Kdyby se mu přitom podařilo zločince přelstít a dostat je tam, kam patří, byl by to příjemný bonus.

POSTARŠÍ HRDINA


Harrisonovi Fordovi je šedesát tři let. Když však ve ř lmu vstane od počítače a ke slovu přijdou jeho pěsti, pořád je to ten hrdina, kterého si pamatujeme jako Indianu Jonese. Firewall je povedený snímek, který vás dokáže napnout a nechá vás vydechnout. Přidaná hodnota v podobě Harrisona Forda v něm funguje a staví ho o trochu výš než obyčejný thriller.

***1/2

 

Články odjinud