Trackmania Nations - automobilové závody národů

Trackmania Nations - automobilové závody národů
Sdílej
 
Série her Trackmania, šílených závodů po ještě šílenějších okruzích má další přírůstek s podtitrulem Nations. Tenmtokrát se nejedná jen o závody jednotlivců ale celých národů v celosvětovém měřítku.

Trackmania Nations je hra zcela zadarmo, která byla vyvinuta u příležitosti Electronic Sports World Cup (ESWC) – mistrovství světa v elektronických hrách.


Hráč má k dispozici tři herní módy: klasický trénink (k dispozici je přes sto tratí), hru po lokální síti a samozřejmě hru po internetu, která je stěžejní součástí této hry.

Po vytvoření účtu si vyberete si jeden z desítek nabízených serverů, v poslední době je online vždy minimálně několik českých místností a jejich počet stále roste.

Samotné závodění je stejné jako u ostatních titulů série Trackmania. Hlavním úkolem je zajet jedno kolo za co nejkratší čas - pokusů máte tolik, kolik jich stihnete za časový limit (obvykle 5 minut).

Kromě celosvětového žebříčku jednotlivců se sleduje také pořadí národů, jak už samotný název napovídá. Z celkového počtu 70 států je Česko v současnosti na velmi slušném 4. místě.

Na to, že je jedná o freeware, je hra nadprůmerně graficky i zvukově propracovaná, má výbornou hratelnost a velké množství tratí, které si můžete i sami vytvářet v editoru, který je součástí instalace.

Hru si můžete stáhnout zde.

 

Články odjinud