Týden v komiksu 30. 10. – 5. 11. 2006

Týden v komiksu 30. 10. – 5. 11. 2006
Sdílej
 
Aktuální číslo časopisu Umělec obsahuje článek o současné ruské komiksové scéně. Komiksová adaptace úspěšného televizní seriálu Heroes je ke stažení na oficiálních stránkách seriálu.

KOMIKSFEST V TELEVIZI
Návrat ke končícímu Komiksfestu - v pozvánce České televize zde.

UMĚLEC O RUSKÉM KOMIKSU

Foto
Aktuální číslo časopisu Umělec, tj. 3/2006, obsahuje článek Artkomiks - víc než žvýkačka, v němž se Anna Charkina věnuje současné ruské komiksové scéně, a to včetně ukázek.

PRÁVĚ VYŠLO: Aargh! 6.9

Hádanka na úvod: kolikáté číslo brněnského Aarghu! to vlastně vyšlo? Označení aktuálního sešitu 6.9 můžete být značně zavádějící, jedná se totiž již o osmé vydání kultovního sborníku. Tentokráte je zaměřené na „průniky i střety mezi mužským a ženským světem“, jak říká jeden z vydavatelů Tomáš Prokůpek. Na 112 stranách formátu A4 se tak sešly například komiksy Zámek Jiřího Zimčíka, Adamova dobrodružství Pavla Čecha, Kluci v letech Martina Šútovce, Voleman Jiřího Gruse, Horolezec Lucie Lomové, Nepořádek od Toy Box či SuperHana: V zeleném pekle od Káji Saudka.
Recenzi Aarghu! č. 6 čtěte zde.

HEROES - ÚSPĚCH V TV, KOMIKS NA WEBU

Nejúspěšnějším novým televizním seriálem letošní podzimní sezóny v USA je pravděpodobně sága Heroes, sledující osudy několika jedinců, u nichž se začnou projevovat superhrdinské vlastnosti. Jedním z hlavních autorů seriálu je i Jeph Loeb, českému čtenáři nejlépe známý coby scénárista maxisérie Batman – Ticho. Za pozornost stojí i oficiální stránky seriálu www.nbc.com/Heroes/novels, kde je v plně tisknutelných PDF souborech každý týden zveřejňována jedna kapitola z komiksové adaptace příběhu.

WAW JDE DO TISKU

Wall after wall, pilotní publikace nakladatelství Narwain, dnes odchází do tiskárny, což znamená, že k prodeji bude připravena koncem příštího týdne.

 

Články odjinud