Týden v komiksu 20. – 26. 11. 2006

Týden v komiksu 20. – 26. 11. 2006
Sdílej
 
Právě vyšlo: Země tří úsměvů & Apokalyptické příběhy, O půlnoci zemřu a Hellblazer – Těžké časy. Marvel zveřejnil první ukázky z nové sedmidílné odbočky Widowmaker ze série Punisher.

PUNISHEROVA BOKOVKA: JAK SI UDĚLAT VDOVU ANEB „WIDOWMAKER“
Marvel zveřejnil první ukázky z nové sedmidílné odbočky Widowmaker ze série Punisher. Jména jako Garth Ennis - scénář, Lan Medina – kresby a Bill Reinhiold – barvy slibují kvalitní porci komiksové zábavy. První díl vyjde v lednu 2007: pět žen spojuje jistá tragédie a posedlost. Punisher totiž vyprovodil na onen svět jejich muže. Vdovy však chtějí dluh splatit a zosnují zákeřný plán jak toho dosáhnout. Ví, že když chtějí přilákat vlka na svůj práh, musí mít pro něj dobrou návnadu…

PRÁVĚ VYŠLO: ZEMĚ TŘÍ ÚSMĚVŮ – NOVÉ VYDÁNÍ

Mot přináší v novém vydání album Země tří úsměvů & Apokalyptické příběhy (poprvé vyšlo v roce 2001). Nejedná se o pouhý dotisk, jelikož album obsahuje spoustu zajímavých změn, a to nový papír Munken Pure a lepší kvalitu tisku a vazby. Vynikající humor Lewise Trondheima však zůstává!
Vše o komiksu Země tří úsměvů čtěte zde.

GRUS PRO STUDENTA

Jiří Grus začal spolupracovat s časopisem Student, pro který kreslí ilustrace k článkům.

PRÁVĚ VYŠLO: O PŮLNOCI ZEMŘU

Crew vydává černohumornou grotesku Kyle Bakera (Show Kovboje Wallyho) O půlnoci zemřu (I Die at Midnight). K ději nakladatel uvádí: Silvestr 1999. Dobrá zpráva: Muriel se rozhodla vrátit k Larrymu. Špatná zpráva: Larry právě spolykal plnou tubu prášků. Což jí nemůže říct, protože by ho zase opustila. A tak se Larry s žaludkem plným pomalu se rozpouštějícího jedu řítí Manhattanem na schůzku s jedinou osobou, která mu může zachránit život - ale tak, aby se nikdo nic nedozvěděl. Jenže nejdřív se musí dostat přes miliónový dav, který na Times Square slaví Silvestra - a přes Murielina expřítele, který ho chce zabít. Příběh člověka, který hledá pravou lásku a důvod k životu. V New Yorku? Bude mít štěstí, když najde volný taxík. 64 stran formátu 170 x 255 mm, český překlad Štěpán Kopřiva.

PRÁVĚ VYŠLO: HELLBLAZER – TĚŽKÉ ČASY

John Constantine se vrací v příběhu nazvaném Těžké časy (Hellblazer – Hard Time). Hvězdné tvůrčí duo složené ze scénáristy Briana Azzarella (100 kulek) a kreslíře Richarda Corbena (Den) a překlad Štěpána Kopřivy, to je záruka kvalitního a našlapaného příběhu. K jeho ději nakladatel uvádí: J. C. musí čelit peklu, s nímž se ve své dlouhé kariéře ještě nesetkal... věznici s maximální ostrahou... brutálnímu místu, ovládanému brutálními lidmi, kde se jakákoliv slabost trestá smrtí... anebo něčím horším. Aby přežil, bude se muset naučit zákonům, které platí v tomto zákeřném bludišti nemilosrdných gangů, drsných bachařů i těch, kdo ve skutečnosti tuto věznici řídí. Ovšem jakmile si tyto zákony osvojí, rozhodne se naučit ostatní nová pravidla. Jiné hry. Jeho hry. A pak to začne být vážně zajímavé.… Vydává Crew, 128 barevných stran formátu 170 x 255 mm.
Recenzi prvního Hellblazera česky, titulu Syn člověka, čtěte zde.

ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 20. DO 26. 11. 2006

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze románu Lvi z Bagdádu
Recenze alba Période Glaciaire
Rozhovor s Ondřejem Neffem o jeho chystaném komiksu
Dvacátý šestý díl teorie Filmové adaptace komiksu
Dvacátý sedmý díl teorie Filmové adaptace komiksu
Všechny recenzované české tituly je možné zakoupit ZDE.

 

Články odjinud