Týden v komiksu 4. – 10. 12. 2006

Týden v komiksu 4. – 10. 12. 2006
Sdílej
 
Právě vyšlo: Crew2 č. 18. Komiksový kreslíř Vhrsti vytvořililustracě ke knize M. Čekanové a Z. Zajíčka Dva tucty plzeňských pohádek a pověstí.

PRÁVĚ VYŠLO: CREW2 Č. 18

Crew2 č. 18 je tu. Oblíbený magazín ze stejnojmenného nakladatelství přináší na 76 stranách obvyklého formátu A4 spoustu veselého čtení a navíc už podruhé větší počet barevných stránek. Tentokráte to jsou komiksy Opice a Zajíc, Trollové z Troy: Trollové v mlze (2/2), Lobo: Balada pro tučňáka, Na schodech, John Constantine, Hellblazer: Těžké časy (ukázka) a Happy Tree Friends. A dále mučírna, vyhlášení scenáristické soutěže, aktuality a zajímavosti.
Recenzi předcházející Crwe2 č. 17 čtěte zde.

DVA TUCTY PLZEŇSKÝCH POHÁDEK A POVĚSTÍ

Komiksový kreslíř Vhrsti je autorem ilustrací knihy M. Čekanové a Z. Zajíčka Dva tucty plzeňských pohádek a pověstí. Její první křest se uskuteční v pondělí 11. prosince od 17.00 v plzeňské radnici. Ve středu 13. prosince od 17.30 pak proběhne druhý křest, tentokráte v rámci zpívání koled na náměstí Republiky. Ve stejný den se o ní bude s autory hovořit po 11.00 v Českém rozhlase Plzeň. Konečně ve čtvrtek 14. prosince od 18.00 se Plzeňáci můžou těšit na biřmování v galerii „13“ (Pražská 13).

MILLERŮV FILMOVÝ SVĚT ČESKY NA SÍTI

Především pro všechny fanoušky filmového Sin City či připravovaného velkofilmu 300 je určena stránka http://sincity.kryspin.net. V nabídce je tu od ledna 2004 spousta aktualit, článků, galerií a downloadů.

OCENĚNÍ PRO DOBU LEDOVOU

Komiks Nicolase de Crécyho, ledové dobrodružství v pařížské obrazárně v Louvre Période Glaciaire, získal Cenu komiksových knihkupců (Prix des Libraires de BD) za rok 2006. Mezi nominovanými byla např. další de Crécyho kniha Salvatore či Tardiho Petit bleu de la cote Ouest, v minulosti ji obdrželi např. Blain (Isaac le Pirate), Rabaté (Ibicus) nebo Marini (Etoile du desert).

 

Články odjinud