Týden v komiksu 8. – 14. 1. 2007

Týden v komiksu 8. – 14. 1. 2007
Sdílej
 
Připravuje se čtyřdílná minisérie Darkman versus The Army Of Darkness. Nový trend: gamics - komiksy poskládané ze screenshotů počítačových her.

Připravuje se Darkman versus The Army Of Darkness

V aktuálních dílech komiksové série The Army Of Darkness vychází preview připravované čtyřdílné minisére Darkman versus The Army Of Darkness. Nakladatelství Dynamite Entertainment se ji chystá vydávat v plné parádě od srpna ve dvouměsíční frekvenci, ale snaží se čtenáře přilákat už teď ukázkami ilustrací i textu. Renomované nakladatelství si přizvalo ke spolupráci opravdové mistry žánru jako jsou scénáristé Roger Stern a Kurt Busiek (Zázraky) a výtvarník James Fry. Obálku prvního čísla vytvořili pro komiks dosti neobvyklým způsobem George Perez a Nick Bradshawand: tvoří ji fotografie!

NARWAIN DO LÉTA 2007

Nejistota a jen hrubé odhady, to jsou hlavní rysy edičního plánu nakladatelství Narwain na první polovinu letošního roku. Po loňské (13. 11.) premiéře v podobě futuristického thrilleru Wall After Wall se chystá názvem vše říkající Zombiesama a možná také 300 stránková kompilace hororových příběhů Horrorrama, ovšem termíny vydání jsou zatím naprosto neznámé…

Gamics – Games & Comics

Možná už jste se setkali se stále populárnější novomediální uměleckou formou, která se označuje machinima (zájemci nechť se vybaví úvodním teoretickým textem Luďka Jandy z 42. čísla časopisu Cinepur a pak zamíří např. na rozsáhlý server Machinima.com) a využívá in-game videí z počítačových her pro vytváření originálních filmově-animovaných snímků. Nejnovějším přírůstkem do stále se rozrůstající rodiny transmediálních narativních forem jsou pak „gamics“, komiksy poskládané ze screenshotů počítačových her. Na internetové stránce Gamics.com jich je online k přečtení hned několik desítek a další přibývají každým dnem.

Bubliny útočí!

O stávající situaci komiksu v Čechách, o meandrech jeho vydávání a hrozící "komiksové kocovině" budou tuto sobotu od cca 9:05 na vlnách ČRo 3-Vltava v pořadu Víkendová příloha hovořit pánové překladatel Richard Podaný, vydavatel Petr Litoš a publicista Tomáš Hibi Matějíček. Verze ke stáhnutí je připravena zde.

ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 9. DO 14. 1. 2007

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze knihy Hellblazer – Těžké časy
Recenze alba Donjon Monsters 10 – Soldats d´Honneur
O předloze Lipse Tulliana
Vyhlášení výsledků soutěže o Nejlepší komiksový web
Třicátý druhý díl teorie Filmové adaptace komiksu
Všechny recenzované české tituly je možné zakoupit ZDE.

 

Články odjinud