Týden v komiksu 15. – 21. 1. 2007

Týden v komiksu 15. – 21. 1. 2007
Sdílej
 
Druhý ročník komiksového festivalu KomiksFEST! se uskuteční 28. října až 4. listopadu v Praze. Právě vyšlo: Lucky Luke 7 –Kaňon Apačů.

NETOPEJR DO LÉTA 2007
První zpráva, dobrá: nakladatelství Netopejr plánuje i na letošní rok spoustu zajímavých titulů: Torpedo 2, Torpedo 3, Lucifer 1, Lucifer 2, Fables, Maxx, Fagin The Jew (Eisner), Comicsové legendy 14 - 17, Bezejmený 1 – 4 (Trillo & Risso). Druhá zpráva, špatná: které z nich a kdy vlastně vyjdou, to je v současné době věc značně nejistá… V každém případě se máme na co těšit.

MOT DO LÉTA 2007

Mot plánuje vydání posledních dvou dílů Padoucnice na konci dubna (autor David B. by měl dorazil na pražský veletrh na Svět knihy). A podle majitele nakladatelství Ivana Stableho snad další komiks ještě před létem, ovšem název titulu je zatím tajný.

PRÁVĚ VYŠLO: LUCKY LUKE 7 – KAŇON APAČŮ

Egmont vydává dalšího Lucky Luka. Nové, v češtině již sedmé dobrodružství neohroženého pistolníka se tentokráte jmenuje Kaňon Apačů. Nakladatel k ději dále uvádí: Lucky Luke se tentokrát ve službách úřadu pro indiánské záležitosti snaží smířit Apače, které vede náčelník Patronimo, s oddílem vojáků plukovníka O'Nollana. V závěru příběhu dojde k nečekanému, o to však dojemnějšímu rodinnému setkání. 46 barevných stran formátu A4, překlad Edda Němcová.
Průřez pěti prvními alby čtěte zde.

KOMIKSFEST! 2007 BUDE!!!

Druhý ročník komiksového festivalu KomiksFEST! se uskuteční 28. října až 4. listopadu v Praze. A ve spolupráci Labytintu a SEQENCE kromě toho zřejmě proběhne řada dalších akcí na různých festivalech v průběhu roku (Ozvěny KomiksFEST!u na přelomu března a dubna, Svět knihy a ANIfest začátkem května, červencová Letní filmová škola v Uherském Hradišti, Fresh Film Festival koncem srpna či podzimní Festival dokumentárních filmů v Jihlavě). Bližší informace naleznete zde a včas samozřejmě také na Komiks.cz.

ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 15. DO 19. 1. 2007

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze knihy Devětačtyřicátníci
Recenze alba Tintin 6 – Ulomené ucho
O tom, jak se vyvíjel i hroutil časopis Čtyřlístek
Profil Jhonena Vasqueze
Třicátý třetí díl teorie Filmové adaptace komiksu
Všechny recenzované české tituly je možné zakoupit ZDE.

ANNA EN CAVALE ČESKY

Podle plánů nakladatelství Meander by měla vyjít česká verze komiksu Lucie Lomové Anna en cavale v dubnu 2007.

 

Články odjinud