Týden v komiksu 22. – 28. 1. 2007

Týden v komiksu 22. – 28. 1. 2007
Sdílej
 
Na Slovensku se objevil nový komiks kultovního kreslíře Danglára - barevné album Jánošík – Pravdivý príbeh. Právě vyšlo: Superman – Pro zítřek 1.

CREW V ROCE 2007
Seznam plánovaných komiksů z nakladatelství Crew ještě není zdaleka kompletní (např. věci z Marvelu ještě nejsou jisté), takže zatím jen část z očekávaného: Usagi Yojimbo 1 – Ronin, Usagi Yojimbo 2 – Samuraj, Smrt: Vysoká cena života, Wanted: Hledá se živý nebo mrtvý, Batman - Arkham Asylum, Batman – Rok jedna, Garfield 10, 11, 21 a 22, Sandman 6 – Báje a odlesky, další Lobo, Nikdykde, Vycházející hvězdy 2, magazíny Crew... a rozjednáno je ještě pár dalších pecek…

WWW.SANDMAN.CZ

Jediná a nejlepší stránka o Sandmanovi a Neilu Gaimanovi na českém internetu. Najdete tu základní informace o tomto autorovi, seznam jeho minulých i budoucích projektů a detailní informace o jeho nejznámějším počinu, comicsu Sandman. Tak uvádí web www.sandman.cz jejich tvůrce a chvála je to oprávněná. Doplňme, že stránky nabízejí také aktuality, profily postav, citáty, shrnutí děje, časovou osu nebo třeba rozhovor s Gaimanem.

JÁNOŠÍK OD DANGLÁRA
Na Slovensku se objevil nový komiks kultovního kreslíře Danglára. Nové barevné album Jánošík – Pravdivý príbeh má 45 stran, scénář napsal Dušan Taragel a bližší informace se dozvíte zde.


ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 22. DO 26. 1. 2007

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze magazínu Crew2 č. 18
Recenze alba Tintin 7 – Černý ostrov
Recenze komiksu Štěstí a smůly siňora Bonaventury
Třicátý čtvrtý díl teorie Filmové adaptace komiksu
Třicátý pátý díl teorie Filmové adaptace komiksu
Všechny recenzované české tituly je možné zakoupit ZDE.

PRÁVĚ VYŠLO: SUPERMAN – PRO ZÍTŘEK 1

Víc jak stylově začíná nový rok BB Art. Jako první letošní novinku totiž vydává první knižní část příběhu s největší komiksovou ikonou v hlavní roli: Superman – Pro zítřek 1 (Superman: For Tomorrow). O ději, který stvořili scénárista Brian Azzarello a kreslíř Jim Lee (Batman – Ticho), nakladatel uvádí: Zemi postihla katastrofa. Miliony lidí zmizely beze stopy. Není nikdo, koho by se tajemná událost nedotkla - a ani Superman není výjimkou. Stín tragédie přetrvává i po roce. Muž z oceli zůstává sám, se spoustou nezodpovězených otázek. Pro hrdinu, který je zvyklý znát všechny odpovědi, jsou to hotová muka. A co hůř. Tajuplná událost se opakuje a mizí další lidé. V sázce je čím dál víc. A s tím, jak se situace vyostřuje, se vynořuje jedna zásadní otázka: Co všechno je Superman ochotný udělat, aby zachránil svět? Co je schopný udělat „pro zítřek"? 160 barevných stran formátu 170 x 265 mm, český překlad Michael Bronec.

 

Články odjinud