Dva týdny v komiksu 29. 1. – 11. 2. 2007

Dva týdny v komiksu 29. 1. – 11. 2. 2007
Sdílej
 
Komiksová postava Aloise Nebelazřejmě ožije na filmovém, pravděpodobně černobílém plátně. Od března mají američtí čtenáři možnost spatřit Witchblade ve společnosti nových postav a ve velmi zvláštním světě. Witchblade Manga je nová komiksová série od Top Cow.

EUPHORYTOUR 2007 S KOMIKSEM
EuphoryTour2007 je první "ročník" celoročních turné kapely Sweeper nejen po ČR. Počet a místa vystoupení se v průběhu roku mění (doplňují), stejně jako další kapely, které se turné účastní. Pro komiksáře je zajímavé, že ke třem vstupenkám koupeným on-line www.euphorytour.com/vstupenky.htm získají navíc novinkový titul z Narwainu Wall After Wal. A komiksy mohou koupit s 50 % slevou přímo i na koncertech...

NEBEL FILMOVÝ?

Podle informací pátečního Pražského deníku zřejmě ožije komiksová postava Aloise Nebela na filmovém, pravděpodobně černobílém plátně. Práva koupila společnost Negativ a Jaroslav Rudiš s Jaromírem 99 již pilně pracují na scénáři, který se má hodně držet dialogů i obrázků z komiksu. Rudiš k tomu dodává: „Rádi bychom, aby filmová adaptace zachovala styl komiksu, měl by to být hraný film obohacený o prvky kreslené animace, možná bude i poloanimovaný.“ Pokud vše dobře dopadne, film se do kin dostane v roce 2009. Celý článek můžete číst zde, vše o Nebelovi zde.

NOVÁ TRPĚLIVOST S KARLEM JERIEM
Vernisáž výstavy Nová trpělivost, na které vystavuje také Karel Jerie, se uskuteční v pondělí 5. února v 18.00 hodin v pražské Výstavní síni Mánes (Masarykovo nábřeží 250). Akce trvá do 4. března 2007 a je otevřena denně mimo pondělí od 10.00 do 18.00 hodin.

ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 29. 1. DO 2. 2. 2007

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze Monstrkabaretu Freda Brunolda 2
Recenze alba Lucky Luke 4 – Dalton City
Profil obrázkových příběhů Punťovy příhody
Závěrečný, třicátý šestý díl teorie Filmové adaptace komiksu
První díl teorie Tintin a etnocentrismus

Witchblade Manga v barvách od Blonda

Od března mají američtí čtenáři možnost spatřit Witchblade ve společnosti nových postav a ve velmi zvláštním světě. Witchblade Manga je nová komiksová série od Top Cow, která bude od března vycházet s měsíční frekvencí. Série netvoří pouze americké vydání příběhu, který vychází v Japonsku od března 06 v antologii Champion Red. Komiks se od své japonské předlohy liší původním barevným zpracováním koloristy Blonda a americkým formátem. Příběh se točí okolo Takeru, průměrné školačky, která je na výletě v budhistickém klášteře, o němž nikdo netuší. že se uvnitř skrývá Witchblade. Když je klášter napaden záhadnými černě oděnými mnichy, vyhledá Witchblade svého nového nositele a příběh se pomalu začíná rozjíždět…

PORTÁL V ROCE 2007

Řada populárně naučných komiksů z Portálu u nás vychází již od roku 2001! Všechno ale jednou končí a tak letošek patří jen dotiskům starších titulů, konkrétně dílům Jung a Sociologie. Zda se můžeme někdy v budoucnu těšit ještě na nějaké novinky, nebo vše skončí pouze u reprintů, není jisté. Z nabídky Icon Books už Portál údajně vydal prakticky vše, co mu přišlo atraktivní a vztahující se vhodně k zaměření nakladatelství.

EGMONT CHYSTÁ INDIÁNA

Nakladatelství Egmont plánuje vydávat alba série Oumpah-pah, která vytvořili scénárista René Goscinny a kreslíř Alberto Uderzo v letech 1961 až 1967. První album Oumpah-Pah le Peau-Rouge (Oumpah-pah rudokožec) by se mělo objevit ve druhé polovině tohoto roku.

POSUN TERMÍNU KOMIKSFESTU

Drobná změna v termínu podzimního KomiksFestu, nikoliv od neděle do neděle, nýbrž od soboty do soboty, proto si ve svých diářích datum konání přepište následovně: 27. října – 3. listopadu.

ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 5. DO 9. 2. 2007

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze knihy O půlnoci zemřu
Reportáž z festivalu Angouleme – 1. díl
Reportáž z festivalu Angouleme – 2. díl
Přehled vítězů festivalu v Angouleme
Druhý díl teorie Tintin a etnocentrismus
Všechny recenzované české tituly je možné zakoupit ZDE.

VŠECHNA TINTINOVA AUTA

Zásadní stránka pro všechny fanoušky Tintina, zajímavá ukázka frankofonního komiksového šílenství pro všechny ostatní: na www.dardel.info/tintin najdete kompletní přehled všech 148 vozidel, která se objevila v sérii Tintin – včetně jejich reálných fotografií, uvedení umístění v příslušném albu, jejich variant při překreslování a nových vydáních atd.

 

Články odjinud