Týden v komiksu 12. – 18. 2. 2007

Týden v komiksu 12. – 18. 2. 2007
Sdílej
 
Nakladatelství a vydavatelství Crew se může pochlubit svými novými internetovými stránkami. Právě vyšlo: Asterix 29 - Růže a meč.

BB ART UPŘESŇUJE
Na stránkách BB Artu jsou již přesná data vydání jeho jarních komiksů. Kromě již známého termínu WildC.A.T.s – Návrat domů (22. 2.) tam najdeme ještě tituly Preacher 3 – Návrat domů (19. 4.) a Persepolis 2 (2. 5.). Datum vydání Hitmana 3 zůstává dosud neurčen.

MONSTRKABARET NABLÍZKO

Pražské divadlo Nablízko (Nosticova 2a), nakladatelství Tichý Syndikát a Monstrkabaret Freda Brunolda uvádějí v pátek 23. února od 21 hodin další čtení Jožkalipnikjebožíčlověkaneumílhát!
Recenzi posledního dílu Monstrkabaretu čtěte zde.

NOVÝ WEB CRWE
Nakladatelství a vydavatelství Crew se může pochlubit svými novými internetovými stránkami www.crew.cz. V novém designu nabízejí aktualitky, ediční plán, auditorium, bazar, galerie, tzv. čkd (čili faq) a spoustu dalších zajímavostí.

PRÁVĚ VYŠLO: ASTERIX 29 – RŮŽE A MEČ

Egmont přináší nové album dobrodružných humoresek malého, statečného Gala s názvem Asterix 29 – Růže a meč (La rose et le glaive). K ději nakladatel uvádí: V nepokořené vesnici odbojných Galů vládne nespokojenost s bardem Trubadixem. Zejména ženy si stěžují, jak vede školní výchovu mládeže. A tak přichází do vesnice nová bardka a s ní i čerstvý vítr emancipace. Pozadu v tomto trendu nezůstanou ani Římané! 46 barevných stran formátu A4, scénář a kresba Alberto Uderzo, překlad Michal Lázňovský.

STRUČNÉ DĚJINY COMICSU POSUNUTY NA JARO

Starší informace, kterou jsme však dosud nezveřejnili: Teorie Milana Krumla Comics: Stručné dějiny, premiérová tuzemská kniha o historii světového komiksu, vyjde zřejmě na jaře. Tolik alespoň dle informací nakladatele, Comics Centra, na jeho internetových stránkách www.comicscentrum.cz/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=105&func=view&id=12&catid=8. Důvodem je tvorba obálky, kterou má na starosti legendární Bryan Talbot (Dobrodružství Luthera Arkwrighta) a zatím se na ni stále čeká.

ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 12. DO 18. 2. 2007

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze alba Lucky Luke 5 – Jesse James
Recenze knihy sebraných stripů Mourisson
Recenze Eisnerova booku New York
Shrnutí našich komiksových pohledů na české dějiny
Třetí díl teorie Tintin a etnocentrismus
Všechny recenzované české tituly je možné zakoupit ZDE.

LADY SNOWBLOOD

Recenzi famózní japonské filmové adaptace komiksu Kazua Koikeho s anglickým názvem Lady Snowblood z roku 1973 (u nás uvádí Filmhouse) naleznete zde.

 

Články odjinud