Dva týdny v komiksu 26. 2. – 11. 3. 2007

Dva týdny v komiksu 26. 2. – 11. 3. 2007
Sdílej
 
V tiskárně se již nachází kniha Usagi Yojimbo 1 – Ronin, chronologicky první díl série Stana Sakaie. Během letošního září by měl vyjít další díl komiksu Liga výjimečných. V českolipském Vlastivědném muzeu a galerii probíhá výstava komiksu Kytice Karla Jaromíra Erbena.

NOVÝ USAGI UŽ BRZO
V tiskárně se nachází kniha Usagi Yojimbo 1 – Ronin, chronologicky tedy první díl série Stana Sakaie, kterou u nás vydává Crew. To znamená, že přibližně 12. března by měla být k dostání.
Co už česky vyšlo? Stíny smrti, Daisho, Mezi životem a smrtí a Roční období.

Komiksová šalina
Komiksový časopis Zkrat a Dopravní podnik města Brna a.s. si vás dovolují pozvat na vernisáž výstavy "Komiksová šalina", která se koná v úterý 6. března v 16.30 na smyčce na Mendlově náměstí v Brně. Součástí akce bude i projížďka galerijní tramvají, ve které bude výstava po následující týdny probíhat. Zastoupeni budou Pavel Čech, Tomáš Jirků, Tomáš Kučerovský, Jan Lastomírsky, Tomáš Prokůpek, Vladimír Tučapský a Jiří Zimčík.

Dvousté čtyřicáté šesté číslo série Dylan Dog

Kromě série Tex patří k pilířům nakladatelství Bonelli také komiksová série Dylan Dog. Její protagonista bývá s oblibou označován jako „Pátrač nadpřirozena“ a jeho hororová dobrodružství hltají každý měsíc tisíce italských fanoušků. Koncem února letošního roku vyšlo již 246. číslo černobílého měsíčníku a to pod názvem Dylan Dog: La locanda alla fine del mondo (Hostinec na konci světa). Neohrožený Pátrač se v tomto příběhu ztratí ve sněhové bouři na anglickém venkově, kam se vypravil na žádost bývalého kolegy pátrat po dvou zmizelých chlapcích. Objeví tajemný hostinec a hrozí mu, že navždy zmizí z tohoto světa.
Scénář příběhu napsal Michele Masiero (*1967), který v současné době pracuje u Bonelliho jako editor série Mister No. Příběh nakreslil Giovanni Freghieri (*1950), který svůj kreslířský talent uplatňuje i na stránkách jiné bonelliovské série Martin Mystere.


KYTICE V LÍPĚ
V českolipském Vlastivědném muzeu a galerii (nám. Osvobození 297 – v budově bývalého augustiniánského kláštera) dnes v 17.00 vernisáží začíná výstava komiksu Kytice Karla Jaromíra Erbena. Akce trvá do 1. dubna.
Recenzi komiksu čtěte zde.

DALŠÍ LIGA VÝJIMEČNÝCH

Během letošního září by měl vyjít další díl komiksu Liga výjimečných Alana Moora, nazvaný The Black Dossier (Černý fascikl), na začátek příštího roku se pak chystá regulérní třetí díl Ligy, nazvaný Century. (Zdroj: Týdeník A2)

PŘIJĎTE SE PODÍVAT ZA MOST
Zítra, v pátek 9. března, se v Činoherním Studiu v Ústí nad Labem uskuteční po premiéře divadelní hry Strange Love ve 21.00 hodin vernisáž výstavy skupiny Hurá (Honza Bažant & spol.).

ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 26. 2. DO 11. 3. 2007

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze knihy Sandman 5 – Hra o tebe
Recenze alba Lucky Luke 7 – Kaňon Apačů
Recenze sešitu Garfield 19 – Místo na slunci
Recenze komiksu Walking Dead
Pátý díl teorie Tintin a etnocentrismus
Všechny recenzované české tituly je možné zakoupit ZDE.

 

Články odjinud