Týden v komiksu 16. – 20. 4. 2007

Týden v komiksu 16. – 20. 4. 2007
Sdílej
 
Právě vyšlo: Preacher / Kazatel 3 – Lovci. Již teď je jasné, že se v sobotu 9. června 2007 uskuteční v pražském kině Aero druhý ročník Crweconu.

CRWAVÁ TISKÁRNA
Spousta titulů, které připravují Crew, Netopejr či BB Art se právě nachází ve fázi tisku. Rekapitulace:
Magazín Crew č. 19: vychází každým okamžikem
Preacher / Kazatel 3 – Lovci: vychází 19. dubna
Lucifer – Ďábel vchází do dveří: vychází na přelomu dubna a května
Garfield 21 – Kilo ke kilu: vychází 2. května
Superman – Pro zítřek 2: vychází 3. května

JIRKŮ V ALOHA BARU

Možná tam bude pít, vystavovat své kresby určitě. Vernisáž se uskuteční tento čtvrtek 19. dubna od 18.00 hodin, akce v brněnském Aloha baru (Kozí 10) trvá až do 19. května 2007.

POZVÁNKA NA KŘEST ANČI A PEPÍKA
O tom, že sobotu 28. dubna se v 16.45 hodin v pražském Divadle v Dlouhé uskuteční po představení Myška z bříška křest knihy Anča a Pepík opět v akci jsme již informovali. Nyní zprávu kompletujeme také grafickou pozvánkou.

MARV OBOUVÁ JEDINĚ TENISKY ZNAČKY BOTAS!

Černobílá silueta nočního města, déšť a slogan BotaS in City napsaný povědomým fontem rudé barvy. Tím vším se snaží výrobce sportovních bot propagovat své zboží na billboardech i na svých internetových stránkách. Jen jsem na vážkách, zda o takové reklamě ví samotný Frank Miller, tvůrce komiksu Sin City. Výsledek si můžete každopádně prohlédnout na www.botas.cz.

Z PROGRAMU SVĚTA KNIHY

Letošní, 13. ročník mezinárodního knižního veletrhu Svět knihy Praha se uskuteční od 3. do 6. května jako již tradičně v Průmyslovém paláci pražského Výstaviště. Ani tentokráte nebude opomenut komiks, z programu, který je možné stáhnout zde, vybíráme: prezentace alba Anna chce skočit za účasti Thierry Groensteena, komiksová dílna a autogramiáda Lucie Lomové, setkání a autogramiáda s Davidem B., pásmo Století Jaroslava Foglara spojené s křtem komiksu Hoši od Bobří řeky, stánky nakladatelů a samozřejmě také stánek časopisu ABC
O dalších podrobnostech vás budeme pravidelně informovat.

PRÁVĚ VYŠLO: PREACHER 3 – LOVCI

Třetí Preacher (čili druhá část druhé knihy) vychází u BB Artu. Kniha se jmenuje Preacher / Kazatel 3 – Lovci (Preacher 2: Until the End of the World). 128 barevných stran formátu 170 x 260 mm napsal Garth Ennis (kdo jiný, že?), nakreslil Steve Dillon (obálka je dílem Glena Fabryho) a přeložil Štěpán Kopřiva. K ději nakladatel uvádí: Jesse Custer měl všechno, co si farář na malém texaském městě může přát. Kromě jediného: víry. Pak do něj ale vstoupilo podivuhodné spirituální stvoření zvané Genesis, spojilo se s jeho duší a jeho život dostal poněkud nečekaně znovu smysl. A tak se vydal na chvílemi podivnou, chvílemi brutální, ale v každém pádě neobyčejnou cestu odvrácenou stranu Ameriky. Po minulém temném dramatu je tohle ryzí ennisovská oddychovka, plná sexuálních úchylek, krvavých přestřelek, neslušných slov a ryzí zábavy. Ježíš de Sade rozjíždí mejdan století, Herr Starr převrat v tajné organizaci, Jesse Custer hodlá piglovat Tulip a Cassidy chlastat. Jenže místo toho se jejich cesty zkříží - s neblahými následky pro většinu z nich.

PRVNÍ ZPRÁVY O CRWECONU 2007

S podtituly „10 let existence Crwe!“ a „Vzpomínky na začátky komiksu u nás! Možná přijde i Veverka!“ se v sobotu 9. června 2007 od 10.00 do 17.30 hodin uskuteční v pražském kině Aero (Biskupcova 31) druhý ročník Crweconu. První ochutnávka z programu: přednášky Co nového v komiksu, Spider-Man minulý i budoucí a Superhrdinové v bedně, panel vydavatelů na téma Co můžeme čekat v roce 2007 a dál, debata o Komiksáriu a Aarghu!, Mučírna Live (hodnocení vašich kreseb, případné rady začínajícím kreslířům), pokec o manze a anime s ukázkami, prodej komiksů, křty, galerie. Vstup na akci zdarma, po ní navazuje promítání filmů.

ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 16. DO 20. 4. 2007

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze komiksu Thorgal 28 – Kriss de Valnor
Recenze prvního Tintina – Au pays des Soviets
Devátý díl teorie Tintin a etnocentrismus
Všechny recenzované české tituly je možné zakoupit ZDE.

 

Články odjinud