Týden v komiksu 7. – 11. 5. 2007

Sdílej
 
Právě vyšlo: Hana a Hana - Ty kráso!, Garfield 21 – Kilo ke kilu. Připravuje se první knihu jedné z postsandmanovských sérií – Lucifer: Ďábel vchází do dveří.

PRÁVĚ VYŠLO: HANA A HANA 3 – TY KRÁSO!
BB Art vydává už třetí kniha sebraných stripů tynejžrovské dvojky Hana a Hana nazvané opět jednoduše Ty kráso! Stejně tak autorské duo zůstává neměnné – Miloš Gašparec a Miloš Čermák. K obsahu nakladatel dále uvádí: Kniha se nejmenuje Ty kráso náhodou. Jak říká Hana (ta s modrými vlasy), „Fakt to jako neznamená, že bysme předtím nebyly krásný. Jasně že jsme byly krásný. Určitě krásnější než učitelka na děják nebo Hilda." A Hana (ta s většími prsy) ji doplňuje: „Naše třetí knížka se jmenuje ‚Ty kráso‘ proto, že tohle oslovení používá jeden fakt dost hezkej kluk ze třeťáku. Možná ho v našem komixu taky uvidíte." A neuvidíte jen jeho, ale taky třeba Hildu (ano, je to kráva, ale do komixu už patří), Dýdžeje (ten je „libovej", jak by řekla Hilda), Majka, Bráchu, pornoherečku Samantu, Janu a Janu ... Aneb Hana a Hana do třetice všeho hezkého, chytrého a atraktivního. Přesně jako jsou obě hlavní hrdinky. Ty kráso! 104 barevných stran formátu 175 x 165 mm.
Recenzi druhého dílu Ty vogo čtěte zde.

VÝSTAVA KOMIKS CS V ÚSTÍ

V Činoherním studiu Ústí nad Labem (Varšavská 767) se koná ve středu 9. května od 21.00 hodin vernisáž komiksové výstavy Komiks CS! Vystavují tito autoři: Honza Bažant, Jirka Grus, Karel Jerie, Jirák, Tomáš Kučerovský, Ktaiwan, Migelowsky, Matěj Němeček a Tomáš Prokůpek. Akce trvá do konce května.

PRÁVĚ VYŠLO: GARFIELD 21 – KILO KE KILU

Garfielda není nikdy dost a proto Crew vydává už 21. sešit jeho sebraných stripů. Tentokráte se jmenuje Kilo ke kilu, ale to je jediná změna oproti minulosti. Jinak totiž bledě modrá obálka skrývá tradičních 64 černobílých stran formátu A4, na kterých defilují desítky hodně či ještě více humorných vtípků vymyšlených Jimem Davisem a přeložených Filipem Škábou. Třikrát sláva, garfieldomani!!
Recenzi sešitu Garfield 20 – Mluví s plnou pusou čtěte zde.

TORPEDO 2 SE BLÍŽÍ

V průběhu roku by měl Netopejr vydat druhý díl Sebraných spisů Torpeda. Překlad 144 stránkové knihy scénáristy Sancheze Abulího a kreslíře Jordi Berneta má na starosti opět Petr Straka.
Zde čtěte recenzi prvního dílu.

KŘEST ANIČKY V JERICHU

Křest novinky Lucie Lomové Anna chce skočit se uskuteční ve středu 16. května od 18.00 hodin v pražském Café Jericho (Opatovická 26).

KŘEST VOLEMANA VE VELRYBĚ

Křest komiksu Jirky Gruse Voleman se uskuteční v úterý 15. května od 19.00 hodin v pražském klubu Velryba (Opatovická 21). Program vypadá opravdu zajímavě, jste srdečně zváni.

PŘIJDE LUCIFER

V průběhu roku by měl Netopejr www.netopejr.cz vydat první knihu jedné z postsandmanovských sérií – Lucifer: Ďábel vchází do dveří scénáristy Mika Careyho a kreslíře Scotta Hamptona. Překládá Štěpán Kopřiva, 160 stran formátu 166 x 253 mm nabídne dvě úvodní třídílné minisérie a jeden otvírací příběh. K ději nakladatel uvádí: Na počátku byl Lucifer Světlonoš svržen z nebe, aby vládl peklu. Jenže pak na tento úřad rezignoval a opustil své království, aby se mohl usadit ve městě smrtelníků zvaném Los Angeles. Ale mise, kterou ho chce pověřit sám Stvořitel, to všechno může změnit. Pokud Lucifer bude souhlasit s tím, že udělá za nebe špinavou práci, může si stanovit vlastní cenu. Jenže ta práce i cena se ukáží být něčím víc. Velká příležitost je spojena s velkou hrozbou a Luciferovi je jasné, že nalezení cesty skrz toto bludiště bude vyžadovat nejvyšší oběť. Což pro ďábla znamená jediné: vybrat někoho, kdo ji za něj podstoupí.

ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 7. 5. DO 11. 5. 2007

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze Obrázků z českých dějin a pověstí
Fotoreportáž z veletrhu Svět knihy
Dvanáctý díl teorie Tintin a etnocentrismus
Všechny recenzované české tituly je možné zakoupit ZDE.

 

Články odjinud