Týden v komiksu 4. - 8. 6.

Týden v komiksu 4. - 8. 6.
Sdílej
 
Právě vyšlo: Lucifer - Ďábel vchází do dveří, Torpedo - Sebrané spisy 2, 100 nábojů - První výstřel, poslední šance. 20. června vychází první tři zahraniční verze komiksu Štěpána Kopřivy a Jiřího Gruse Nitro těžkne glycerinem.

PRÁVĚ VYŠLO: LUCIFER – ĎÁBEL VCHÁZÍ DO DVEŘÍ

Netopejr a Crew vydávají komiks o nejznámější vedlejší sandmanovské postavě Lucifer – Ďábel vchází do dveří (Lucifer – Devil in the gateway). Scénář napsal Mike Carey, o kresbu jednotlivých příběhů (Světlonošova cesta, Šest vyložených karet a Od narození s mrtvými) se podělili Scott Hampton, Chris Weston, James Hodgkins, Warren Pleece, Dean Ormston, do češtiny přeložil Štěpán Kopřiva. Nakladatelé k ději 160 stránkové, barevné knize formátu 170 x 260 mm dále uvádějí: Lucifer rezignoval, opouští své království, a usazuje se ve městě smrtelníků zvaném Los Angeles, kde si užívá poklidný důchod jako majitel exkluzivního hudebního baru Lux. Ale mise, kterou ho chce pověřit sám Stvořitel, to všechno může změnit. Pokud Lucifer bude souhlasit s tím, že udělá za nebe špinavou práci, může si stanovit vlastní cenu. Jenže ta práce i cena se ukáží být něčím víc. Velká příležitost je spojena s velkou hrozbou a Luciferovi je jasné, že nalezení cesty skrz toto bludiště bude vyžadovat nejvyšší oběť. Což pro ďábla znamená jediné: vybrat někoho, kdo ji za něj podstoupí.

UKÁZKA ZE STRUČNÝCH DĚJIN

Nakladatelství Comics Centrum nabízí na svých stránkách ukázku z připravované knihy Comics: Stručné dějiny. Stáhnout si ji můžete také zde.

PRÁVĚ VYŠLO: TORPEDO – SEBRANÉ SPISY 2

Pan Čistič se vrací! Netopejr vydává druhou knihu zabijáckých historek Torpedo – Sebrané spisy 2 (Torpedo Obra Completa 2). A opět se setkává tvůrčí trojka scénárista Enrique Abulí, kreslíř Jordi Bernet a překladatel Petr Straka, aby na 144 černobílých stranách formátu A4 čtenářům nabídli následující příběhy: Umění remordu!, Zahraj ji znovu, Same, Dáma z kozama, Tik-tak, Rascal, Sing-sing blues, Tvrdej ráj, Miami bitch, West sad story, Dva muži a blamáž a Mzda strachu. K ději nakladatel uvádí: Třicátá léta, krásné ženy, whisky... a profesionální zabiják, vedle kterého vypadá Lobo jako žák nedělní školy. To je námět komiksové série Torpedo.
Recenzi prvního dílu čtěte zde.

PRÁVĚ VYŠLO: 100 NÁBOJŮ – PRVNÍ VÝSTŘEL, POSLEDNÍ ŠANCE

Co kdyby vám cizí člověk nabídl šanci spáchat beztrestně vraždu, vzali byste to? To je možná na zamyšlenou, váhat byste ale neměli u temné kriminálky, který přináší BB Art s Crwí, a sice 100 nábojů - První výstřel, poslední šance (100 bullets - First Shot, Last Call). Scénář napsal Brian Azzarello (Hellblazer – Těžké časy, Superman – Pro zítřek), kreslil Eduardo Risso (Video Noire), 128 barevných stran formátu 165 x 260 mm přeložil Petr Zenkl. K ději nakladatelé uvádějí: Světem chodí muž s kufříkem, v němž je pistole, sto nábojů a fotka člověka, který vám zničil život. Na vás je jen stisknout spoušť. Nemusíte se bát následků, s touhle zbraní máte zaručenou beztrestnou vraždu. Jenže ne všechno je tak jednoduché, jak se zdá, a za každým dobrým skutkem se skrývají temné motivy... nehledě na to, že vraždit není zase tak snadné. Připravte se vstoupit do světa, ze kterého už nevede žádná cesta zpět.

ZAHRANIČNÍ NITRO VENKU

20. června vychází první tři zahraniční verze komiksu Štěpána Kopřivy a Jiřího Gruse Nitro těžkne glycerinem. Na brutální příběhy Flexe Hackenbrudera se mohou těšit čtenáři ve Španělsku, Itálii a Nizozemsku. Jiří Pavlovský z Crwe k tomu říká: „Už jsou vytištěné - poslali nám výtisky prvních dvou verzí, třetí je na cestě. Budou samozřejmě ještě další země, ale ty spíš až o prázdninách. Jediný, kdo zatím váhá, jsou Němci, pro které je tam moc násilí a sexu, zato se přihlásili ještě Řeci, kterým zřejmě ani násilí, ani sex nevadí. A dočkají se i Francouzi a Američané (Heavy Metal, ale tam to bude na delší lokte, aby to vmáčkli do časopisu). Taky jsme čekali, že to bude dřív, ale ono je to všude stejný a s komiksama to jde prostě pomalu.“ Nicméně – gratulace k pěknému úspěchu.

ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 4. DO 8. 6. 2007

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze alba Asterix 29 – Růže a meč
Recenze druhého Thorgala – Ile des mers gelées
O knižních úpravách Obrázků z českých dějin a pověstí (3.)
Šestnáctý díl teorie Tintin a etnocentrismus
Pozvánka na Crwecon 2007
Všechny recenzované české tituly je možné zakoupit ZDE.

 

Články odjinud