Skateboardová pohotovost 4

Skateboardová pohotovost 4
Sdílej
 
Vše, co jste chtěli vědět o skateboardingu, ale báli jste se zeptat.


Na vaše dotazy odpovídá jeden z nejlepších českých skateboardových jezdců Tomáš Vintr

Ahoj, ráda bych se zeptala, jak to mám udělat, abych se nebála jet na skateboardu rychle. Verča


Prostě se toho nesmíš bát. Rozhodující jsou stabilita a odhodlání. Samozřejmě dávej pozor a jezdi v rámci svých možností, aby ses nezranila. Můžeš začít jezdit pomalu, když budeš rychlost postupně zvyšovat, určitě se ti bude dařit.

Ahoj, nevíš, prosím, kam se mám obrátit v Ostravě-Hrabůvce, aby tam postavili skatepark? Nikde blízko nás není, na Dubině jsou tři, u nás v Hrabůvce žádný! Díky. Patrik


Nejsnazší cesta vede přes městský úřad, ale je to cesta zdlouhavá a trnitá. Nejlepší bude, když se zeptáš v místním skateshopu nebo starších skateboardistů. Doporučuju s kamarády založit skateboardový klub, pak vás na městě začnou brát víc vážně.


Zdary! Díky vašemu skvělému DVD jsem se rozhodl, že si koupím skateboard. Zatím zkouším triky ollie a manual, který mi jde líp. Ollie ale pořád nic: Sešlápnu zadní nohu, ale tou přední nevytáhnu skateboard nahoru. Když skočím, mám tu zadní nohu nějak nadlehčit? Díky DGN


Ano, zadní nohu musíš po odrazu od země nadlehčit, jako kdybys chtěl oběma nohama přeskočit nějakou laťku nebo zábranu. Přední noha vytáhne skateboard do výšky a zadní se po odrazu pokrčí, aby ses dostal do vzduchu. Chce to prostě pilovat a pilovat. Nevzdávej to!

Svoje otázky, fotky, videa a tipy posílejte na adresu ondrej.horak@ringier.cz a do předmětu napište SKATEPARK.

 

Články odjinud