Skateboardová pohotovost 6

Skateboardová pohotovost 6
Sdílej
 
Vše, co jste chtěli vědět o skateboardingu, ale báli jste se zeptat.

Na vaše dotazy odpovídá jeden z nejlepších českých skateboardových jezdců Tomáš Vintr


Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli se skateovýma botama lépe dělají triky nebo je to spíš jenom móda?
Honza


Se skateovýma botama se ti samozřejmě budou dělat triky líp než v botách určených pro jiný sporty. Skateový boty splňují všechny požadavky skateboardisty: jsou lehké, měkké a mají přilnavou podrážku. Pokud chceš na skatu opravdu jezdit, měl by sis je pořídit. Nemusí být nejdražší, ale určitě by měli být ze skateshopu a ne z hypermarketu.

Tomáši, měl bych jeden dotaz. Jak se dá sehnat sponzor? Hrozně by mě to zajímalo.
Marek


Ahoj Marku, sponzoring přichází ve skateboardingu společně s tím, jak se zlepšuješ. Není pro to žádný vzoreček nebo pravidlo, kterým se to řídí. Jde o to, jak zapadneš do celého toho koloběhu. Jak se ti daří na závodech, jak často se objevují tvoje fotky v časopisech a tak. Na začátek bych doporučil pořádně se rozjezdit a když si budeš věřit, zkus nějaké nesponzorované závody. Ty bývají nejlehčí, zjistíš, jak na tom jsi a když vyhraješ, je možný, že si tě třeba někdo všimne. Hodně štěstí!

Ahoj, je dobře, když má můj skate drsný povrch? Ještě neskáču a jezdit učím se teprve. Předem díky.
Šimon


Ahoj Šimone, pokud tím drsným povrchem myslíš grip (hrubý šmirgl papír), který je nalepený na vrchní straně skatu, vše je správně. Bez gripu by ti na skatu klouzaly boty, neudržel by si se na něm a triky by ti šli opravdu jen velmi těžko.

Svoje otázky, fotky, videa a tipy posílejte na adresu ondrej.horak@ringier.cz a do předmětu napište SKATEPARK

 

Články odjinud