Mistři v kartách Magic bojovali v Praze

Mistři v kartách Magic bojovali v Praze
Sdílej
 
Z celého světa se sjeli do české metropole ti nejlepší z nejlepších, aby změřili své síly v karetní hře Magic: The Gathering.

Ve dnech 5. - 6.9. 2009 proběhl na pražském výstavišti 3. největší Grand Prix turnaj ve stále oblíbenější karetní hře Magic: The Gathering.

Halu naplnilo celkem 1628 hráčů ze 41 zemí světa. Velkým překvapením pro pořadatele byli hráči například z Japonska, Izraele, Nikaraguy, ale hlavně z Nauru.

Hlavní cenu ve výši 60000 Kč si odnesl Jan Schmidt z Německa. Nejlepší český hráč Lukáš Vozdecký (26) se umístil na skvělém 6. místě a odnesl si tak 16000 Kč. Za ním, hned na 7. místě, Marcel Kondrk (15) ze Slovenska.

Kromě hlavního turnaje probíhaly v hale ještě další turnaje mimo soutěž a nechyběla ani Demo arena pro nováčky, ve které se hru nejenom mohli naučit hrát, ale dostali také balíček karet zdarma.

Demo arenou prošlo zhruba 200 čtenářů časopisu ABC. Možná jste se se hrou Magic: The Gathering (MTG) setkali už v létě na jednom ze 40 táborů, které letos navštívila. A pokud ne, nezoufejte. V České republice je 70 míst, kde se MTG hraje pravidelně a denně se konají 3 turnaje, více informací na

(www.hrajumagic.cz)

U nás hraje MTG asi 20000 lidí, takže najít kamarády na hraní by neměl být problém.

 

Články odjinud