Pero, které umí čarovat

Pero, které umí čarovat
Sdílej
 
Firma Pilot přišla s revoluční novinkou. Vyvinula pero Frixion s inkoustem citlivým na teplo.

Při teplotě nad 60 °C inkoust na papíře zmizí. Efektu docílite třením popsaného papíru speciální jemnou pryží na konci pera. Gumovat a znovu psát na stejné místo je možné donekonečna.

Ale to není všechno! Vygumovaný inkoust se znovu objeví při teplotách nižších než - 15 °C. Na to stačí obyčejný mrazák. Takhle můžeš psát tajné "neviditelné" zprávy svým kamarádům.

 


Hračka našich rodičů se vrací

Máme pro vás skvělou novinku! Postavička, která byla hitem, když jste ještě nebyli na světě, se znovu objeví v prodeji.

Malá plastová figurka, pojmenovaná podle firmy, která ji vyráběla, by se měla na trh dostat na jaře příštího roku. Nápad na výrobu Igráčků se zrodil již před třiatřiceti lety v hlavách návrhářů firmy Igra Jiřího Kaliny a Marie Krejchové. Figurky byly všechny stejné, lišilo se pouze jejich oblečení a příslušenství podle toho, jakou profesi představovali. Celkem vzniklo asi padesát figurek a nechyběli mezi nimi zedník, kuchař, policista či zdravotní sestra. Novodobí Igráčci by měli být stejní, budou však mít nové doplňky a nástroje, aby hra s nimi byla co nejpestřejší. Zkuste se zeptat rodičů – možná dodnes mají schovaného svého oblíbeného Igráčka.

 

Igráčci •  Archiv ABC

Kočičí hudebnice

Hvězdou zvířecího hudebního světa je nyní pětiletá kočka Nora z Philadelphie. Na internetu se objevilo video, kde hraje na piano. Nora se ihned stala tak populární, že už má i své vlastní stránky. Hraní ji prý velmi baví. Není divu, když její majitelka je učitelkou hry na piano.

 

Autor

Míša Breitkopfová a Ondřej Stratilík

Klíčová slova:
Zoom
 

Články odjinud