Škola triků 1 - Bunny Hop

Škola triků 1 - Bunny Hop
Sdílej
 

Začneme základem všech triků na kole, kterým je bunny hop, výskok na kole. Čím vyšší skok zvládnete, tím budete mít víc času na další triky během skoku.

Před samotným bunny hopem byste měli umět přitáhnout zadní kolo do vzduchu. Stačí jet docela pomalu, přenést váhu na přední kolo a zapřít se do řidítek. Nejdůležitější je správná práce nohou - otočit jimi v pedálech a vypáčit zadní kolo do vzduchu.

1.Na bunny hop nemusíte jet příliš rychle. Stačí abyste udrželi pohodlně rovnováhu. Srovnejte si nohy na pedálech a až se budete blížit k překážce, zakloňte se, zatáhněte za řidítka a přeneste váhu na zadní kolo.

2.Čím kolměji se dostanete, tím snazší je pak se odrazit ze zadního kola. V této fázi musíte dorovnat zadní kolo s předním tak, že se pokrčíte v nohou a přitáhnete zadní kolo k tělu.

3.Nyní už máte nejtěžší za sebou. Opět natáhnete nohy, abyste ztlumili dopad, který by měl být nejlépe na zadní kolo.

4.Bunnyhop se dá samozřejmě kombinovat s dalšími triky, jako je přidávání rotace do skoku (180ky a 360ky). Můžete se naučit také odrážet se z předního kola nebo si prohodit řidítka během skoku (bunnyhop barspin).

Obecně platí, že je snazší skákat na něco než přes něco. Začnete tedy klackem na zemi, pak zkuste vyskočit na obrubník. A nezapomínejte se u toho bavit!

Jezdec Kamil Feifer

Zde si můžete prohlédnout video, jak to má vypadat.

Video soubory jsou ve formátu MS ASF
(Advanced Streaming Format). Formát souborů používaný službou Windows Media.

Autor

Jarda Moravec