Škola triků 3 - Icepick

Škola triků 3 - Icepick
Sdílej
 

Dnes s obtížností trochu přitvrdíme a vyzkoušíme si icepick, trik podobný tailtapu. Sám icepick se často kombinuje s tailtapem.

Má však užší využití, protože na jeho naučení je potřeba větší rádius nebo bedna. Ale vy se tento trik můžete naučit i na vyšším chodníku: opřete se pouze o zadní peg a vyvažujete dopředu a dozadu.


Před icepickem budete muset také umět doublepeger stall, postavení se na obou stupačkách na copingu (kovové hraně na vrchu rádiusu). Tento pohyb je dost podobný pohybu u icepicku.

1. Jedete spíše nižší rychlostí tak, abyste rádius jen tak tak vyjeli na plošinu. Pokud máte jako Kuba pegy nalevo, těsně před rádiusem si najeďte lehce doleva, pak se odrazte a nalepte zadní peg na hranu rádiusu plynulým zavlněním se doprava. Zde je nejdůležitější si hlídat pohyb těla. To by nemělo nikdy přejít přes coping rádiusu a vždy zůstat v rádiusu. Jinak se příliš převážíte a budete muset sundat levou nohu, abyste nespadli. Stejně tak vyvažujete pohyb dozadu dopředu, ale ten není klíčový. Když se příliš zakloníte, stačíte vždy sundat nohu a stoupnout si za kolo. Když se příliš předkloníte, spadne vám přední peg do doublepegeru.

2. Ve druhé fázi už stojíte na zadním pegu, opřete se také o spodní část zadního kola. Teď už jen dáváte pozor, abyste nešli moc dozadu nebo nad plošinu, srovnáte se a pomalu pokládáte přední kolo dolů. Zpočátku vám může pomoci si ho položit na coping, ale nejlepší bude, když ho natočené ve směru jízdy dáte do rádiusu.


3. Pak už jen přenesením váhy na přední kolo zaplujete do rádiusu.

Icepick se dá kombinovat s liptricky (triky technického rázu obvykle v rádiusu, kdy nějak poskočíte na copingu). Mezi nejtypičtější kombinace patří tailtap to icepick, fufanu to icepick, icepick to fakie (odjetý pozadu), icepick 270 out a tak dále. Pokud zadním pegem jen do něčeho bouchnete a nepřenesete na něj váhu, jde o icepick bong. Icepick je obvykle tzv. stall na místě, ale můžete v něm také jet (pozadu nebo popředu), potom mluvíme o icepick grindu. A na závěr bychom měli zmínit, že icepick se nedělá jen v rádiusu, ale také na ulici na zábradlích a na zídkách.











Jezdec Jakub 'Fox' Skupin




Video soubory jsou ve formátu MS ASF
(Advanced Streaming Format). Formát souborů používaný službou Windows Media.

Autor

Jarda Moravec