Škola triků 4 - Air

Škola triků 4 - Air
Sdílej
 

V posledním dílu vám prozradíme něco z umění pořádně vylétnout v rádiusu.




Pro začátek by se určitě hodilo nafouknout si pořádně kola a najít si nejlépe širokou dřevěnou minirampu. V ní se musíte naučit houpat, jezdit tak, abyste neztráceli rychlost. Toho docílíte především správným pohybem nohou. Nejdříve se nejspíš budete houpat pod copingem, ale časem se vypracujete až k airu.

Začněme tím, co byste určitě neměli dělat, přestože to řada bikerů dělá. Rozhodně neskákejte tak, že uděláte bunny hop z obou kol, i když umět dobře bunny hop zde také oceníte. Sám polet provedete tak, že si přední kolo u copingu lehce přitáhnete, až se tam dostane i zadní kolo, necháte se vyhodit.



Ve vzduchu se jen musíte srovnat, abyste neskončili buď dole na placce, nebo zadním kolem na plošině. Dopad už je záležitostí pudu sebezáchovy, hlavně se snažte dopadnout hned za coping, tím neztratíte rychlost.


Při houpání v mini je také nutné se znova zhoupnout v protějším rádiusu. Při airu také doporučuju helmu a chrániče, nikdy nevíte, co se vám ve vzduchu stane.




Air není trik sám o sobě, ale je to základ pro všechny další triky, které se ve vzduchu provádějí, ať už jde o průtahy, rotace nebo pouštění kola. Také je nutný pro transfery a získání rychlosti na další překážky a triky.


Jezdec Kamil Feifer



Autor

Jarda Moravec