Vyhodnocení Velké vesmírné soutěže

Vyhodnocení Velké vesmírné soutěže
Sdílej
 
V naší Velké vesmírné soutěži jsme se dostali opravdu daleko - putovali jsme 1500 světelných let až do Velké mlhoviny v Orionu.

A tam jsme hledali planetární systém podobný našemu a v něm planetu podobnou Zemi. A tak jsme si museli zjistit, že naše Sluneční soustava je stará asi 4,55 miliard let, Země má poloměr 6378 km, voda na jejím povrchu zabírá 71 %, atmosféru tvoří 78 %dusíku, 21 % kyslíku a 1 % vzácných plynů a páry a že se první předkové člověka rodu Homo na Zemi objevili před 2,7 miliony lety. Kdo měl tyto odpovědi správně, postoupil do dalšího kola, v němž porota hodnotila vaši zprávu o nově objevené planetě a její civilizaci.

Vaše kresby a výtvory byly úžasné a tak měla velmi těžkou práci, ale z jejího hodnocení nakonec vzešlo deset vítězů, kteří se mohou těšit na ceny.

1. cenu, notebook ASPIRE 5551G-P324G32MN, získal Petr Mezulián z Heřmanic, 2. cenu, netbook Aspire One D260-2Dkk, vyhrál za svou úžasnou počítačovou animaci mimozemské civilizace Vojtěch Kočí z Chrudimi a 3. cenu, monitor V223HQb/21,5" LCD, získává Milan Hájek z Hoštic, jehož vznášející se město sice poštovní přeprava poněkud zničila, přesto bylo zřejmé, že jde o dílo mimořádně vyspělé civilizace. 4.-7. cenu, optickou myš Acer, získávají Štěpán Mácha z Prahy 4, Jan Klášterka z Prahy 4, Jan Pancíř z Hradce Králové a Petr Gottwald z Boršic. 8.-10. cenu, USB klíčenku Acer, vyhráli Jan Vičák z Moravan, Tomáš Peter z Ostravy-Poruby a Zdeněk Indra ze Zábřehu na Moravě.

Všem vítězům gratulujeme.

ZDE si můžete stáhnout počítačovou animaci mimozemské civilizace od Vojtěcha Kočího z Chrudimi.

Klíčová slova:
soutez, vesmírná