Ježíškovská soutěž

Ježíškovská soutěž
Sdílej
 
Tohle ábíčko se objeví na stáních přesně měsíc před Štědrým dnem a toho by byla škoda nevyužít. V Americe nosí hodným dětem dárky Santa Claus, u nás domácnosti obchází Ježíšek.

Santa dárky rozváží pomocí saní, které táhne devět létajících sobů. Jak to ale dělá Ježíšek? V redakci máme podezření, že všechny dárky nosí na zádech a pořádně se přitom nadře, proto jsme se rozhodli vyhlásit soutěž o nejlepší návrh saní pro Ježíška.

Popusťte uzdu fantazii a vyrobte nebo nakreslete sáně, ve kterých by měl Ježíšek rozvážet dárky. Zapomeňte přitom na ten krám, který používá Santa! Pamatujte že je 21. století a člověka přímo obklopují moderní technologie. Je tedy jen na vás, čím Ježíškovy sáně vybavíte.

 

Bude to důmyslné maskovaní, raketový pohon nebo plazmová televize pro krácení dlouhých přeletů? Když na to přijde, k saním můžete udělat i samostatný manuál. Pamatujte také na to, že Ježíšek není jen tak někdo, a jeho „vlajková loď“ by měla i nějak vypadat. Spolu s modelem saní nám zašlete i správné odpovědi na tyto soutěžní otázky:

Do této poštovní schránky na Božím Daru posílaly děti své dopisy •  Alice Frischlová



1. Jak se jmenuje červenonosý sob zapřažený do Santových saní?

A Rudolf
B Adolf
C Heinrich

2. Co slaví křesťané na Štědrý den?

A narození Ježíše Krista
B ukřižování Ježíše Krista
C zmrtvýchvstání Ježíše Krista

Ceny:

1. cena: Multifunkční digitální videokamera DV 9300 (6 v 1 - digitální fotoaparát, videokamera se záznamem zvuku a podporou MPEG4,
diktafon, MP3 přehrávač a USB disk) 8x zoom
2. cena: Telefon Nokia
3. cena: Rc model vrtulníku Apache
4. - 5. cena: CD Michaela Jacksona Thriller
5. - 10. cena: CD Michaela Jacksona Bad


Vaše modely Ježíškových sání a odpovědi na soutěžní otázky pošlete do 7. prosince 2009 (platí datum na poštovním razítku) na adresu: Redakce ABC, Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7.

Na obálku napište heslo SÁNĚ. Uveďte své jméno a zpáteční adresu. Vaše práce bude hodnotit redakce ABC, do hodnocení budou zařazeny pouze práce, jejíchž autoři zároveň zašlou správné odpovědi na otázky.

Řešení a jména výherců najdete od 12. prosince 2009 na www.iabc.cz v sekci Soutěže/Výsledky. Výhry posíláme poštou. Zaslané práce nevracíme.

Autor

Ondřej Horák

Klíčová slova:
Ježíškovská soutěž