Soutěž k filmu Vánoční koleda

Soutěž k filmu Vánoční koleda
Sdílej
 
Slavná povídka Charlese Dickense, Vánoční koleda, se hned po svém vydání v roce 1943 stala bestselerem. Je to vlastně první příběh, v němž se cestuje časem.

Letos 11. listopadu měla premiéru jeho filmová verze ve formátu 3D, kterou natočil režisér Robert Zemeckis (režíroval např. slavný film Forrest Gump). Filmová pohádka, která se odehrává ve vánočním čase, vypráví od lakomci jménem Vydřigroš, který Vánoce neuznává.

Ale poté, co ho navštíví duchové Vánoc minulých, přítomných a budoucích a nechají ho nahlédnout do jeho osamělého dětství a mládí, smutné zatrpklé současnosti ochuzené o radosti a starosti ostatních lidí, a temné budoucnosti, v níž se ukáže, že na celém světě nežije jediný člověk, který by pro něj zaplakal, se Vydřigroš úplně změní.

Pohádka o napraveném sobci je plná vizuálních efektů při cestování časem a prostorem a hororových scén, které ale nakonec končí happyendem.

Pět z vás má teď možnost vyhrát dárkový balíček obsahující svícen a příjemnou fleesovou šálu s vánoční tématikou, který pro vás připravil distributor filmu Falcon a.s. Stačí, když správně odpovíte na naši soutěžní otázku.

 

Soutěžní otázka:

Dnes si nedovedeme Vánoce představit bez vánočního stromku. Tato tradice je ale poměrně mladá, k nám se dostala teprve v polovině 19. století a to z:

1. Ruska
2. Anglie
3. Německa

Svou odpověď posílejte mailem na email: zdenka.martinova@ringier.cz, do předmětu napište heslo VANOCE.

Uzávěrka soutěže je 8. 12. 2009, správnou odpověď a seznam výherců najdete od 15. 12. 2009 na našich internetových stránkách www.iabc.cz v sekci Soutěže/Výsledky.

Autor

-zde