Soutěž Doba ledová

Sdílej
 
Animovaný film Doba ledová inspiroval tvůrce počítačové hry, kterou můžete vyhrát v naší soutěži, a spolu s lenochodem Sidem a mamutem Mannym zachraňovat lidské dítě. Dále můžete vyhrát mobil, filmové tričko, nebo třeba postavičku z filmu.

Animovaný film Doba ledová inspiroval tvůrce počítačové hry, kterou můžete vyhrát v naší soutěži, a spolu s lenochodem Sidem a mamutem Mannym zachraňovat lidské dítě. Dále můžete vyhrát mobil, filmové tričko, nebo třeba postavičku z filmu. A jaká byla doba ledová na Zemi doopravdy? O tom si můžete přečíst ábíčku číslo 21.

Foto
Chcete-li však vyhrát mobil, zmíněnou počítačovou hru nebo některou z dalších cen, musíte se sami trošku snažit a zahrát si (alespoň v duchu) na pravěké lovce. Ti, když si chtěli zajistit úspěch při lovu, znázorňovali lovecké scénky výtvarně. Až do dnešních dnů se nám tak zachovaly nádherné jeskynní malby pravěkých lovců, které se ostatně objevily i ve filmu. Manny nad scénou lovu na mamuta vzpomínal na svou ztracenou rodinu, ale na lidské dítě nezanevřel.

Foto
Úkol pro vás
Vaším úkolem bude vymyslet a ztvárnit loveckou scénu z pravěku. Kromě výtvarné stránky budeme hodnotit i správnost, tedy to, zda lidé mohli lovit vámi vyobrazená zvířata (nelovili jen mamuty!), zda mohli vypadat tak, jak jste je namalovali, zda mohli používat zbraně, které jste jim v kresbě přisoudili...
Své návrhy a kresby (maximálně formátu A4) posílejte do 31. října 2002 na adresu: redakce ABC, Žerotínova 38, Praha 3, 130 00. Obálku zřetelně nadepište DOBA LEDOVÁ a nezapomeňte uvést zpáteční adresu a svůj věk. Z vašich návrhů loveckých scén vybereme ty nejpodařenější a do poloviny listopadu zašleme výhercům ceny.